Mogelijk woensdag boerenacties bij distributiecentra

In een brief worden onder andere actielocaties in Hoorn en Zwaag genoemd

HOORNGIDS | De actiegroep Farmers Defence Force heeft aangekondigd actie te gaan voeren bij distributiecentra en supermarkten. Dat blijkt uit een brief van de organisatie gericht aan de betreffende gemeentes. Die brief is in handen van de NOS (http://download.omroep.nl/nos/docs/161219_boeren.pdf). Doel is om ”eerlijke handelsvoorwaarden voor de Nederlandse boeren” af te dwingen. 

Bij de 45 aangegeven actielocaties gespreid door het hele land, staan ook de distributielocaties Deen in Hoorn en Lidl in Zwaag in de lijst. Of er daadwerkelijk acties worden gehouden is nog onduidelijk. Ook de aard van te houden acties is niet duidelijk. Volgens Farmers Defence Force komen er geen blokkades.

De betrokken supermarkten hebben uit voorzorg een kortgeding aangespannen tegen Farmers Defence Force om via de rechter blokkades te laten verbieden. De rechter doet dinsdag uitspraak hierover.   

Deen distributiecentrum in Hoorn Deen distributiecentrum in Hoorn
Lidl distributiecentrum in Zwaag Lidl distributiecentrum in Zwaag

Reacties
Reactie: (edwin)
17-12-2019, 16:53
ook winkels moeten is eerlijk zijn boeren krijgen dubeltje voor iets waar jullie mede 150 winst maken en jullie mogen wel staken boeren niet rechters zijn dom om te acepteren dat aanvoeren niet zal mogen plaats staking staat vrij in nl dus mede koekje van eigen deeg boeren ga door kop op