Westfriese Sportverkiezingen 12 januari in Het Park

Sportief Westfriesland bereidt zich voor op jaarlijks sportspektakel

HOORNGIDS | Sportief Westfriesland beleeft op 12 januari in schouwburg Het Park opnieuw het jaarlijkse spektakel van de Westfriese Sportverkiezingen. Tijdens een groots evenement wordt dan bekendgemaakt wie over 2019 de regionale winnaars zijn in de categorieën sportman, sportvrouw, sportploeg, aanstormend sporttalent, sportcoach, aangepast sporten, prijs van verdienste en de oeuvreprijs.

Binnen de Westfriese sportwereld stijgt de spanning want in de loop van december wordt bekendgemaakt wie er genomineerd zijn in de diverse categorieën. Voor de sporters is het al enorm waardevol wanneer ze tot die selecte groep van toppers behoren. 

Jury
Juryleden met een directe relatie naar de sport hebben het afgelopen jaar de verrichtingen en de prestaties gevolgd van de vele Westfriese sporters, teams, coaches, begeleiders en van zovelen die op allerlei wijze actief zijn in de Westfriese sportwereld. Een enorme klus, want deze regio kent nogal wat topsporters en topsporters in spe, sporttalenten, sportteams en een enorm leger aan deskundige mannen en vrouwen in de training, coaching en begeleiding. Daarom staan de juryleden het hele jaar op scherp, winnen adviezen in, maken vergelijkingen en afwegingen, en zijn uiteraard voortdurend met elkaar in conclaaf en discussie.
 
Presentaties en optredens
De Westfriese sportverkiezingen staat dit jaar in het teken van de komende Olympische Spelen in Tokio; een thema dat als een rode draad voortdurend terugkomt in de diverse presentaties en optredens. Het evenement is ook een platform voor samenwerking en het ontwikkelen van initiatieven die sporters en sporten in West-Friesland verder stimuleert. Voor de prijs van verdienste zijn alle Westfriese gemeenten benaderd. Zij mogen ieder een voordracht doen voor de nominatie. Bij de aangepaste sporten is Sportservice West-Friesland ingeschakeld. En of de oeuvreprijs wordt uitgereikt hangt af van het aanbod.

Aantrekkelijk programma
De prijsuitreiking wordt ook deze keer weer omlijst met een aantrekkelijk programma waarin sport, saamhorigheid en (Westfriese) gezelligheid centraal staan. En uiteraard is er weer een verrassende nationale sportheld aanwezig. In het verleden waren dat onder anderen Erica Terpstra, Tim Lips, Hennie Kuiper, Louis van Gaal, Hans van Breukelen, Erik Breukink, Marianne Vos, Tess Wester en vorig jaar nog Ronald de Boer.
Ook de show krijgt weer alle ruimte met demonstraties, acts, lokale sporthelden en sprekers. En na afloop is er alle gelegenheid om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje te ontmoeten en te spreken in de foyer van de schouwburg.
 
Organisatie
De Westfriese sportverkiezingen worden georganiseerd door de stichting Sportverkiezingen West-Friesland, die in 1992 is opgericht. De organisatie bestaat uit vrijwilligers uit bedrijfsleven en overheid, ieder met specifieke kennis en netwerk op het gebied van sport, programmering, techniek, financiën en communicatie.
Het evenement begint zondagmiddag 12 januari om 14.30 uur in Schouwburg Het Park in Hoorn. Meer info en kaartverkoop op de website www.westfriesesportverkiezing.nl (http://www.westfriesesportverkiezing.nl)

Westfriese Sportverkiezingen 2018 met Ronald de Boer Westfriese Sportverkiezingen 2018 met Ronald de Boer