Oud Hoorn kerstwandelingen op 20 en 21 december

Herberg Hoorn organiseert een Kerstwandeling in het sfeervolle havengebied.

HOORNGIDS | Net als tijdens eerdere edities organiseert Herberg Hoorn in samenwerking met vereniging Oud Hoorn weer een tweetal bijzondere kerstwandelingen.

Op vrijdagavond 20 december aanvang 19.30 uur en zaterdagmiddag 21 december aanvang 13.30 uur kruipen de gidsen van Oud Hoorn, samen met andere spelers, in de rol van een markante Horinees.

Uitganspunt zijn de beroepen van de verschillende personages, die langs het havengebied staan opgesteld en je meenemen naar vroeger tijden met een knipoog naar het heden. Het decor wordt gevormd door het sfeervolle verlichte havengebied. De traditionele afsluiting vindt plaats op het terras bij Het Schippershuis met glühwein en livemuziek. Wandel ook mee en ervaar die bijzondere kerstsfeer. De toegang is uiteraard vrij.

Herberg Hoorn organiseert:

Muzikale theatervoorstelling op kerstavond. Kerststal 4.0 krijgt een vervolg en wel in het theater. Herberg Hoorn biedt in samenwerking met Schouwburg het Park een gratis voorstelling aan op kerstavond voor mensen die een stukje bezinning willen. De afgelopen jaren hebben we dit buiten gedaan tijdens de superkoopzondag. Dit jaar gaan naar binnen, het theater in. We werken samen met schouwburg het Park.

De voorstelling wordt geleid door de filosoof die het kerstverhaal naar de tegenwoordige tijd haalt. Hij gaat het thema ‘Je Bestemming’ onderzoeken in dialoog met het publiek en een theoloog. Een groep van 25 amateurzangers geven commentaar d.m.v. Nederlandstalige liedjes, waarbij het publiek uit volle borst mag meezingen.

Zaal open vanaf 21.00 uur, start voorstelling 21.30 uur, toegang is vrij.

Klaas Visser schrijft de tekst, Lyda Tijsen is regisseur en Monique de Meza de zangcoach van het project

kerstwandeling kerstwandeling