Gouden sportpenning voor Bas Takken

19-12-2019

HOORNGIDS | In 2019 zwom Bas Takken uit Hoorn (lid van Zwemvereniging De Dolfijn) naar de Nederlandse titels IPC op de 400 vrije slag en de 200 meter wisselslag.

Vandaag ontving Bas Takken uit handen van wethouder Kholoud al Mobayed een gouden Sportpenning. Bas is in 2019 twee keer Nederlands kampioen IPC Zwemmen geworden.

Omdat Bas in de jaren hiervoor al meerdere keren Nederlands kampioen IPC Zwemmen is geworden, heeft hij in 2018 al de gemeentelijke bronzen en zilveren sportpenning verdiend. Een compleet overzicht van de palmares van Bas vindt u op: www.bastakken.nl (http://www.bastakken.nl).

 

Sportpenningen en oorkondes

De gemeente reikt aan (aangepast) sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. (Aangepast) sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde.

 

Voorwaarden

De (aangepast) sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn bij een Hoornse sportvereniging. De (aangepast) sporter maakt deel uit van de jeugdcategorie of seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Lees meer over de voorwaarden op www.hoorn.nl/sportonderscheidingen (http://www.hoorn.nl/sportonderscheidingen).

Bas Takken in het water Bas Takken in het water