Flats Siriusstraat in Hoorn vorderen gestaag

20-12-2019

HOORNGIDS | Sinds april van dit jaar is begonnen met toekomstbestendige en duurzame hoogbouw in de vorm van een viertal flats aan de Siriusstraat in Hoorn. De eerste zeer hoorbare activiteiten waren op 3 april toen de tweemansploeg van Boer Heiwerken op geheel eigen wijze - ’niet kreunen maar dreunen’ - de palen de grond in werkten. 
Aansluitend zorgde Stado Betonbouw dat de fundering werd gerealiseerd, waarna ditzelfde bedrijf ook de ruwbouw aanpakte met de beproefde methode van tunnelbouw, waarbij wanden en verdiepingsvloer in één stort worden gerealiseerd. Vele tientallen betonwagens reden de afgelopen periode dan ook af en aan. Slokker Bouwgroep, verantwoordelijk voor het hele project, en vele andere bedrijven konden vervolgens hun aandeel in het geheel tot stand brengen. 

Ruwbouw eerste flat is klaar
De ruwbouw van de eerste te realiseren flat is gereed. In de beide torens met zeven woonlagen zijn voor een groot deel al beschermende voorzieningen getroffen, met name door de beglazing aan te brengen. De ruwbouw van de tweede flat met twee woonlagen staat eveneens. Na de kerstperiode zal ook daar worden voortgegaan met de afrondende activiteiten. In de eerste flat is het een komen en gaan van bedrijven. Het laden en lossen van de materialen wordt in hoog tempo uitgevoerd door de aanwezige bouwkranen. De beglazing wordt op alle niveaus aangebracht, hetgeen de uit te voeren werkzaamheden binnen de flats een stuk aangenamer maakt voor de loodgieters, elektriciens, installateurs en andere specialisten. 

Fundering derde en vierde flat  
Inmiddels is een andere groep van Stado Betonbouw al druk doende met de funderingsbekisting van de voorlopig laatste flats, zodat door alle deelnemende bedrijven aan dit project gewoon doorgewerkt kan worden. 
De werkzaamheden zullen de komende twee weken stil liggen. De harde werkers van alle deelnemende bedrijven doen even een stapje terug om te kunnen genieten van een welverdiende kerstvakantie, waarna begin januari begonnen kan worden aan de verdere opbouw van de flats, waarvan een deel medio 2020 bewoond gaat worden. 

Siriusstraat ruwbouw eerste flat Siriusstraat ruwbouw eerste flat
Siriusstraat ruwbouw eerste flat 2 Siriusstraat ruwbouw eerste flat 2
Siriusstraat bezien van boven vanuit de Weel 3 Siriusstraat bezien van boven vanuit de Weel 3