Spectaculaire editie Zuiderzeelicht van start

20-12-2019

HOORNGIDS | Vrijdag 20 december gaat de derde editie van Zuiderzeelicht van start in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De spannende Zuiderzeelegende ‘De Scheepskapitein van Enkhuizen’ komt deze kerstvakantie tot leven via licht, beeld en geluid. Laat je meevoeren door het prachtig verlichte buitenmuseum met een vuurspuwende duivel, een hebzuchtige kapitein en een liefdestunnel. Je waant je in mysterieuze sferen en beleeft het verhaal van dichtbij. Kom je verwonderen in het donker en bezoek Zuiderzeelicht voor een unieke beleving.

 

De scheepskapitein van Enkhuizen gaat over een kapitein die een pact sluit met de duivel. Het is een spannend verhaal over inhaligheid, hartstocht, verbondenheid én over de strijd tussen goed en kwaad. Frank Lammers, verteller van Zuiderzeelicht, is ook heel enthousiast over deze editie: “Ik houd heel erg van geschiedenis en om het buitenmuseum op deze manier te zien is echt te gek.”

Spectaculaire en bijzondere effecten
Tijdens de wandeling in het donker springt het prachtig verlichte schip de Halve Maen er meteen uit. Door de speciale licht-, rook- en geluidseffecten komt de dialoog tussen de scheepskapitein en de duivel verrassend tot leven. Van bijzondere laserprojecties en rokende kalkovens tot een levensgroot waterscherm maken deze editie een onvergetelijke ervaring.

 

Online tickets
Zuiderzeelicht is te bezoeken van vrijdag 20 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020 tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december. De route duurt circa 60 minuten. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke starttijd tussen 17.00 en 21.00 uur.

Reserveer dus snel een online ticket via de website: https://www.zuiderzeemuseum.nl/nl/page/346/online-tickets (https://www.zuiderzeemuseum.nl/nl/page/346/online-tickets)

ook met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart.

 

In museumrestaurant het Amsterdamse huis kun je vooraf of na afloop van de wandeling genieten van bijvoorbeeld een warme apfelstrudel met koffie of thee, een overheerlijke kop soep of een heerlijke winterse stamppot (ook vegetarisch). Deze gerechten zijn online bij te boeken met korting via https://www.zuiderzeemuseum.nl/nl/page/346/online-tickets (https://www.zuiderzeemuseum.nl/nl/page/346/online-tickets).

2019 Zuiderzeelicht__Foto Madelon Dielen.1 2019 Zuiderzeelicht__Foto Madelon Dielen.1
zuiderzeelicht_culinaire_foto_m. dielen zuiderzeelicht_culinaire_foto_m. dielen