Sontje Hansen: Ajaxied uit Hoorn

22-12-2019

HOORNGIDS | Sontje heet hij. Afkomstig uit Hoorn en sinds vandaag bij nog meer mensen bekend als voetballer. Hij mocht twintig minuten voor het einde van de wedstrijd Ajax - Ado invallen. En dat deed hij op een geweldige manier.

Sontje Hansen is 17 jaar jong. Al op zeer jonge leeftijd bleek zijn talent en dat was de scouts van Ajax niet ontgaan. Spelend voor Always Forward konden velen er getuige van zijn dat de Hoornse voetbalclub een supertalent in de gelederen had. Om die reden speelde hij al snel bij hogere teams met oudere jongens.

 

Ajax voetbalschool
Lang heeft zijn carrière bij Always Forward dan ook niet geduurd. Ajax lijfde de speler in zodat hij op de Ajax voetbalschool verder kon rijpen. Daarna ging het rap. Sontje kwam al snel in het Nederlands elftal: Oranje onder zestien om precies te zijn.

 

Spelen in de Johan Cruijff Arena

Vandaag volgde een nieuwe mijlpaal: spelen in het topteam van Ajax in de Johan Cruijff Arena. Omringd door internationale topvoetballers zorgde Sontje dat de speelminuten die hij mocht pakken bepaald niet onopgemerkt voorbij gingen.

Het is de jongen allemaal niet komen aanwaaien. Het is een knokker en dat kreeg hij van huis uit ook mee. Hij heeft het getroffen met zijn familie, met de mensen die hem vanaf het eerste begin hebben begeleid en geholpen. Daar is hij ook dankbaar voor. En die dankbaarheid toont hij met zijn benen. We gaan Sontje met verhoogde belangstelling volgen.

Sontje Hansen Sontje Hansen

Reacties
Reactie: (Redactie HoornGids)
27-1-2020, 23:40
Beste Jan Goed dat je reageert. Graag met volledige naam zonder fake mailadres. Dank.

Reactie: (jan)
26-1-2020, 11:51
Zou zeker een optie zijn, maar de gemeente is voor de burgers een enorme kostenpost niet andersom, inwoners van de wijken hebben recht op voorzieningen en daar betalen ze enorme belastingen voor, er is al meerdere malen beloofd iets te doen aan het achterstallig onderhoud maar als men eenmaal op het pluche zit doen ze niets meer.

Reactie: (S. Doorgeest)
17-1-2020, 15:28
Jan, is het geen optie om gezamenlijk met Hollandia of Zwaluwen gebruik te maken van 1 complex. Het complex van Hollandia wordt ook maar 1x per 2 weken gebruikt. Het is voor de gemeente natuurlijk een enorme kostenpost om de sportcomplexen te onderhouden en dit voor verenigingen die qua leden aantallen makkelijk op 1 complex kunnen spelen.

Reactie: (Jan)
16-1-2020, 12:30
Sontje heeft leren voetballen bij HSV sport, daar heeft hij veel langer gespeeld dan bij Always Forward maar omdat die een betere acommodatie heeft die HSV al jaren door de gemeente onthouden wordt kunnen zij de betere jeugdspelers overhalen om daar te gaan voetballen.