Le Champion en Johan Cruyff Institute gaan samenwerken

31-12-2019

HOORNGIDS | Sportorganisatie Le Champion en het Johan Cruyff Institute slaan de handen ineen om elkaar te versterken bij de opleiding van (toekomstige) professionals en leiders in de sport. Dankzij de overeenkomst worden speciale voordelen aangeboden voor Le Champion medewerkers en kunnen studenten en oud-studenten van het Johan Cruyff Institute profiteren van de sportorganisatie.

Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion is blij met de samenwerking: “Het Johan Cruyff Institute voorziet met haar masterprogramma’s in een duidelijke behoefte. Met het gespecialiseerde aanbod van masteropleidingen in sportmanagement is het Johan Cruyff Institute een belangrijke opleider van professionals en toekomstige leiders in de sector. Wij zien dan ook allerlei kansen voor samenwerking.’’

Stagemogelijkheden
Hierbij geeft Le Champion de studenten van het Johan Cruyff Institute de mogelijkheid te profiteren van stagemogelijkheden, afstudeeronderzoeken, praktijkcases, vacatures etc. En kunnen professionals van Le Champion een uniek kijkje in de keuken bieden over de grote evenementen zoals de Dam tot Damloop en de TCS Amsterdam Marathon.
De sportvereniging kan vervolgens zelf genieten van interessante kortingen op de academische programma’s op het gebied van sportmanagement, sportmarketing en -sponsoring, football business en -coaching aangeboden door het Johan Cruyff Institute.

Le Champion
Met meer dan zestig fiets-, hardloop- en wandelevenementen brengt Le Champion jaarlijks ruim 250.000 mensen in beweging. Dankzij de inzet van 3.500 vrijwilligers en meer dan 20.000 leden is Le Champion een van de grotere sportorganisaties van Nederland. Met evenementen waaronder de MTB-strandrace Egmond-Pier-Egmond, de Dam tot Damloop, de Plus Wandel4daagse Alkmaar, de Fjoertoer Egmond, de NN Egmond Halve Marathon en de TCS Amsterdam Marathon kent iedereen er wel een. Zoveel mogelijk mensen, jong en oud, inspireren en faciliteren om te sporten en te bewegen, dat is de missie van Le Champion, om daarmee bij te dragen aan vitale mensen en een gezonde samenleving.  

Johan Cruyff Institute
Het Johan Cruyff Institute is een toonaangevende aanbieder van parttime Masterprogramma’s op het gebied van sportmanagement, sportmarketing en -sponsoring, football business en coaching met als missie om de volgende generatie van leiders in sportmanagement op te leiden in het belang van de professionalisering van de sportindustrie. Sinds 2007 weten business en sport professionals, coaches, internationale studenten, hbo-doorstromers en topsporters het Johan Cruyff Institute in Amsterdam te vinden, waar inmiddels meer dan 700 alumni zijn afgestudeerd. Atleten die hun diploma succesvol hebben behaald zijn onder andere Edwin van der Sar, Celine van Gerner, Ernesto Hoost, Bibian Mentel en Femke Heemskerk. 

Mariël Koerhuis, manager Johan Cruyff Institute en Ron van der Jagt, Algemeen Directeur Le Champion Mariël Koerhuis, manager Johan Cruyff Institute en Ron van der Jagt, Algemeen Directeur Le Champion