Molen De Ceres Bovenkarspel na de brand

Onduidelijk blijft of vuurwerk de oorzaak was van de brand

HOORNGIDS | Op oudejaarsavond ging de prachtige molen de Ceres in Bovenkarspel in vlammen op. Wie de vuurzee aanschouwde kon niet vermoeden dat uiteindelijk toch nog het karkas overeind is gebleven. Dat is te danken aan het snelle optreden van de brandweer die zowel de molen zelf met water te lijf ging, alsook zorgdroeg dat het vuur niet kon overslaan op belendende percelen.

Vandaag kreeg de molenaar bezoek van zowel een vertegenwoordiger van de verzekeringsmaatschappij, als iemand van de forensische politie. De verzekering gaat vermoedelijk morgen al een diepgaand onderzoek verrichten en hoopt men ook duidelijkheid te krijgen omtrent de oorzaak van de brand. In de directe omgeving van de molen zijn de restanten van vuurwerk aangetroffen, maar dat geeft nog niet de absolute zekerheid dat dat ook de brand heeft veroorzaakt. Laat staan dat er schuldigen zijn aan te wijzen. 

Geen toegang
De forensische politie heeft de molenaar nog op het hart gedrukt ervoor te zorgen dat niemand zich toegang zou kunnen verschaffen tot de molen. Niet alleen vanwege instortingsgevaar, maar ook ter voorkoming van diefstal door onverlaten, hetgeen wel vaker schijnt voor te komen na dergelijke gebeurtenissen.
Er is nog geen enkele zekerheid wat er met de molen gaat gebeuren. Er wordt gewacht op de verzekeringsexpert en na diens rapport kunnen er stappen gezet worden.

Molen de Ceres Bovenkarspel na de brand oudejaarsavond  2 Molen de Ceres Bovenkarspel na de brand oudejaarsavond 2
Molen de Ceres Bovenkarspel na de brand oudejaarsavond  3 Molen de Ceres Bovenkarspel na de brand oudejaarsavond 3
Molen de Ceres Bovenkarspel na de brand oudejaarsavond 1 Molen de Ceres Bovenkarspel na de brand oudejaarsavond 1
Molen de Ceres Bovenkarspel na de brand oudejaarsavond 4 Molen de Ceres Bovenkarspel na de brand oudejaarsavond 4
Molen de Ceres Bovenkarspel na de brand oudejaarsavond 5 Molen de Ceres Bovenkarspel na de brand oudejaarsavond 5
Molen de Ceres Bovenkarspel na de brand oudejaarsavond 6 Molen de Ceres Bovenkarspel na de brand oudejaarsavond 6