Zaterdag wethouders Broersma en Helling in Radio Actueel

Zaterdagochtend 4 januari Radio Actueel op HoornRadio van 10 tot 12 uur

HOORNGIDS | In het wekelijkse actualiteitenmagazine ’Radio Actueel’ op HoornRadio zijn a.s. zaterdag de wethouders Simon Broersma en Arthur Helling de studiogasten. In het eerste uur wethouder Broersma en in het tweede uur wethouder Helling.

Simon Broersma is wethouder namens Fractie Tonnaer. Zijn portefeuille bestaat uit Stadsbeheer en openbare ruimte, Leefbaarheid en wijkzaken, Havens, Recreatie, Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het beleid met betrekking tot het kappen van de Canadese Populieren aan de Westerdijk was de laatste maanden een belangrijke kwestie. Naast andere zaken zal dit zeker ook een onderwerp van gesprek zijn.

Arthur Helling is wethouder namens D66, geïnstalleerd op 29 oktober van het afgelopen jaar. Hij is opvolger van  Ben Tap, die om persoonlijke redenen zijn termijn niet heeft afgemaakt. Het is de tweede keer dat hij wethouder in Hoorn is. De eerste periode was van 2002 tot 2006. Zijn portefeulle bestaat uit Economische Zaken, Toerisme en Stadspromotie, Ruimtelijke Ontwikkeling en de ontwikkeling van het Waterfront. Stuk voor stuk onderwerpen waar veel vragen over zijn.

Johan van der Tuin is presentator van Radio Actueel. De techniek en muziekkeuze is in handen van Karin Pebesma en Edo van Eekeres. De locatie van de uitzending is in het hart van Hoorn: de Tuinkamer van het Foreestenhuis aan het Grote Oost.

HoornRadio is te ontvangen in de ether op de middengolf 828 kHz, via website www.hoornradio.nl (http://www.hoornradio.nl) en app Tunein Radio. Ook mobiel op de smartphone is HoornRadio uitstekend te ontvangen: toets daarvoor www.hoornradio.nl in op uw browser (sla dit voor de volgende keer op in uw favorieten) en start de ontvangst met een tikje op de knop ’Live Radio’ en de startknop van de speler. Na de uitzending is ’Radio Actueel’ nog een week te beluisteren in HoornRadio ’Live gemist’.

Wethouders Arthur Helling en Simon Broersma Wethouders Arthur Helling en Simon Broersma