Duo Lingua in Groene Kerkje Lambertschaag

Juan Sébastian Blanc Chaparro en María Josefa Contreras Gámez op harp en hobo

HOORNGIDS | De harp is in Zuid-Amerika een zeer populair instrument, ook bij jongens. Juan Sébastian Blanc Chaparro speelde in meerdere grote orkesten in zijn thuisland Colombia voordat hij met zijn harp naar het conservatorium van Amsterdam kwam. Toen hij ging spelen in het Jong Metropole Orkest ontmoette hij daar de Spaanse hoboïste María Josefa Contreras Gámez. Niet alleen in taal; ook in hun muziek verstonden zij elkaar goed en zo ontstond het Duo Lingua. 

María Josefa, kortweg Maripepa, kwam in 2015 naar Amsterdam voor haar jazz-bachelor aan het Conservatorium. Zij heeft opgetreden met orkesten zoals Het Promenade Orkest, Nationaal Symfonisch Kamerorkest, de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en Orquesta de Córdoba en is dus zowel klassiek als jazzhoboïste, een veelzijdigheid die te horen is.
Het programma rijkt van Sant-Saëns en Bach tot Bizet en Schubert en omvat vele andere componisten; een  palet samengesteld voor deze prachtige combinatie van instrumenten: hobo en harp.
Het Duo Lingua is 12 janauri te zien en te horen in het Groene Kerkje te Lambertschaag. Aanvang is om 11.30 uur. Entrée €13,50, abonnées (per 3x) €11,50.

Duo Lingua Duo Lingua