Slimme speaker voor blinden en slechtzienden

Voorlichting Koninklijke Visio en Oogvereniging in Heerhugowaard en Amsterdam

HOORNGIDS | Je hoort het steeds vaker: spraakopdrachten doen via zogenaamde slimme speakers. Dat is ook in de keuken handig. Zet je timer, zoek recepten op en laat boodschappen bezorgen, allemaal met spraak. Voor slechtziende en blinde mensen is dit een prachtige ontwikkeling. Bij Visio in Noordholland vinden daarom eind januari twee bijeenkomsten plaats over het gebruik van de Google Home mini in de keuken: op vrijdag 24 januari in Heerhugowaard van 11.30 tot 12.30 uur en op 30 januari in Amsterdam van 11.00 tot 10.30 uur.

Kennis en vaardigheden delen
Dankzij technologische hulpmiddelen zijn blinde en slechtziende mensen de afgelopen jaren een stuk zelfredzamer geworden. Spraakgestuurde slimme speakers zoals de Google Home zijn hier een mooi voorbeeld van. Dit vraagt echter wel om kennis van de gebruiker. Nu al meer weten over de mogelijkheden? Lees het Kennisportaal-artikel Google Speaker handig in de keuken. Daarin laat Stefan zien hoe hij de slimme speaker blind gebruikt in de keuken. Zo zet hij met zijn stem de kookwekker, zoekt hij recepten en laat deze voorlezen.

Digitale Toekomst
Meer weten over hoe uw toekomst er uit kan zien door slimme speakers Adviesmedewerkers Fred Boot (in Heerhugowaard) en Anne Hoekstra (in Amsterdam) gaan met u in gesprek over wat slimme speakers voor u kunnen betekenen en geven een kijkje in de toekomst. Kom vrijblijvend langs. Een lidmaatschap van de Oogvereniging of cliënt zijn bij Visio is niet nodig.

Aansluitend: oogcafé in Heerhugowaard of ICTeetje in Amsterdam
Praat aansluitend op de bijeenkomst in Heerhugowaard na in het Oogcafé dat om 13.15 uur de deuren opent in Heerhugowaard. In Amsterdam volgt op de themabijeenkomst het ICTeetje. Daar kunt u terecht met al uw vragen over ICT.

Adres Heerhugowaard: Gildestraat 3, adres Amsterdam: Hettenheuvelweg 41-43. Toegang is gratis en geheel vrijblijvend. Koffie en thee staan voor u klaar. Neem voor meer informatie over Visio Heerhugowaard contact op via 088-5859000 of heerhugowaard@visio.org. Neem voor meer informatie over Visio Amsterdam contact op via 088-5855700 of amsterdam@visio.org. Neem vooral ook contact op als u op een van deze data niet kunt of als u meer wilt weten. 

Over Koninklijke Visio
Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Ga voor meer informatie over Koninklijke Visio naar visio.org (http://visio.org)

Slechtziend Slechtziend