Week van Gebed ook in Hoorn

14-01-2020

HOORNGIDS | Van 19 t/m 24 januari wordt in Hoorn de Week van Gebed gehouden. ‘Buitengewoon’ luidt het thema voor deze bijzondere week aan het begin van 2020. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die we in de Bijbel tegenkomen bij christenen in de eerste eeuw, nodigt de Week van Gebed deelnemers uit om te streven naar meer dan het gewone. Tijdens deze week wordt er elke dag een samenkomst georganiseerd, waarbij het gezamenlijk bidden centraal staat.

Het thema ‘Buitengewoon’ ligt dicht bij de bevolking van Malta. In het Bijbelboek Handelingen (28) is te lezen dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op dit eiland. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het Evangelie dit eiland bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd. In de komende gebedsweek wordt eenieder daarin meegenomen.

Lichtbaken en Octaaf
De eerste avond, de openingsavond (zondag 19 janauri), wordt gehouden in Het Lichtbaken, Maelsonstraat 6 te Hoorn. De overige avonden (van maandag 20 t/m vrijdag 24 januari) worden gehouden in Het Octaaf, J.D. Pollstraat 1 te Hoorn. Alle avonden beginnen om 19.00 uur. Op vrijdagavond is er na afloop een kopje koffie of thee. Iedereen is hartelijk welkom.

Zie voor meer informatie: hetlichtbakenhoorn.nl of kijk op Facebook: https://www.facebook.com/hetlichtbakenhoorn/ (https://www.facebook.com/hetlichtbakenhoorn/)

Thema week van gebed Thema week van gebed