Schutz Marathon op zondag 7 juni 2020

14-01-2020

HOORNGIDS | De VVD Hoorn en PvdA Hoorn hebben vragen gesteld over de Marathon van Hoorn, ook bekend als de Schutz Marathon, waarop inmiddels door het college van B&W antwoord is gegeven. De marathon werd afgelopen zomer afgelast vanwege de extreme hitte. Uit aanbevelingen is naar voren gekomen dat een vroegere datum kan worden overwogen. Daarnaast is er een landelijk protocol voor de toepassing van koelbaden, welk protocol extra kosten met zich meebrengt en van toepassing zal zijn bij de Marathon Hoorn. Zie hieronder de vragen en antwoorden.

Geachte mevrouw, heer,
U heeft enkele art. 36 vragen gesteld over de Marathon van Hoorn. Hieronder de beantwoording op uw vragen.
1. In hoeverre is het college op de hoogte van de stellingname van de Veiligheidsregio NoordHolland-Noord m.b.t. de organisatie van de Marathon Hoorn 2020?
Wij hebben recent navraag gedaan bij de Veiligheidsregio NHN naar de toepassing van koelbaden bij marathons. Zij geven aan dat er een landelijke werkgroep bezig is met het opstellen van een protocol voor de inzet bij koelbaden. Dat protocol is nog niet goedgekeurd en het is ook niet duidelijk wanneer dit gaat gebeuren. Het is ons niet bekend dat de Veiligheidsregio wil dat de marathon naar een andere datum uitwijkt.
2. Heeft er al overleg plaatsgevonden met de organisatie van de Marathon Hoorn en zo ja, wat is daar uitgekomen en zo niet, wanneer gaat dat plaatsvinden?
Er heeft op 10 december jl. een gesprek plaatsgevonden tussen de gemeente en de organisatoren van de marathon. In dit gesprek zijn verschillende zaken rondom de vergunning besproken.
3. Is het college op de hoogte van het voornemen van de organisatie de Marathon Hoorn 2020 te houden op 7 juni 2020 en welke consequenties heeft dit?
Dit is bekend en deze datum heeft verder geen consequenties.
4. Is het college het met ons eens dat de organisatie, die louter uit vrijwilligers bestaat, gebaat is met hulp van de gemeente in het dragen van de extra kosten (de Marathon Hoorn draait volledig zonder subsidie) en op welke wijze wil het college hier invulling aan geven?
De organisatie is zelf verantwoordelijk voor alle kosten, die te maken hebben met de organisatie van de marathon. De organisatie overweegt een subsidieverzoek in te dienen. Dit hangt met name af van de extra kosten die ze eventueel gaan maken. Het is bijvoorbeeld nog niet duidelijk of ze koelbaden gaan plaatsen in 2020.
Hoogachtend,
burgemeester en wethouders van Hoorn

Kleine Noord Hoorn Kleine Noord Hoorn