Brand in Betsy Perk in de Kersenboogerd

Hulpdiensten massaal aanwezig

HOORNGIDS | Aan het begin van dinsdagavond 14 januari kwam de eerste melding binnen over een brand in Betsy Perk, het verzorgingshuis in de Kersenboogerd in Hoorn. Iets later volgde een opschaling naar een grote brand. Er zijn veel ambulances aanwezig en veel brandweer, maar er is buiten geen vuur te zien. Het gaat om een binnenbrand.

De brand woedt aan de kant van de Brederodegracht, de zogeheten A-kant, naar verluidt op de tweede verdieping. Een traumahelikopter is inmiddels aangekomen om assistentie te verlenen. Er is sprake van ontruiming van meerdere woningen. Er zijn ruim 20 personen geëvacueerd. Zij worden in het naastgelegen wijkcentrum opgevangen. Een aantal personen wordt in verband met inhalatieproblemen nog medisch nagekeken in de ambulance of in het ziekenhuis. De overige bewoners kunnen na ventilatie van hun woning terugkeren. Een persoon is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 
Inmiddels is het sein ’brand meester’ gegeven. Het betrof een middelgrote brand met veel rookontwikkeling. Rond 22.00 uur zijn de hulpdiensten weer vertrokken. 

Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

Foto’s: Inter Visual studio / Arjen Tushuizen

Brand Betsy Perk4 Brand Betsy Perk4
Brand Betsy Perk3 Brand Betsy Perk3
Brand Betsy Perk2 Brand Betsy Perk2
Brand Betsy Perk1 Brand Betsy Perk1
Brand Betsy Perk Brand Betsy Perk