Vogelcursus in Hertenkamp Enkhuizen

Cursus start 17 maart in samenwerking met de KNNV afdeling Hoorn

HOORNGIDS |  Op 17 maart start een vogelcursus in Hertenkamp Enkhuizen (voorheen MEC De Witte schuur). De cursus is bestemd voor iedereen die meer over herkennen van vogels wil weten.  

In de cursus worden diverse onderwerpen zowel in theorie als praktijk behandeld. Zoals hoe herken je een vogel, welke kijker is het meest geschikt, de topografie van de vogel, bouw, kenmerken, geluid, herkennen van gezang en ook wat is een goed vogelboek en welke informatie kun je erin vinden.

Nu we het voorjaar inglijden wordt er speciale aandacht aan de tuin-, weide- en watervogels gegeven. Baltsen is het gedrag dat vogels vertonen in het voorspel. Dit gaat meestal gepaard met een speciale zang of roep. Dit kunnen we goed bekijken en beluisteren tijdens de excursies.

De cursus wordt gegeven in samenwerking met de KNNV afd. Hoorn door professionele docenten en deskundige vogelaars op dinsdagavond 17, 24, 31 maart en 7 april van 19.30 tot 21.30 uur. De excursies zijn op zaterdag 21, 28 maart 4 en 11 april. De avonden worden gegeven in Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen. 

Belangstelling? Geef je alvast op ofra@hertenkampenkhuizen.nl (mailto:ofra@hertenkampenkhuizen.nl) of bel  0228 – 320310.

Deelname aan deze cursus kost  € 80,=.  Leden van de KNNV afd. Hoorn en IVN WF krijgen 10% korting.  De kosten zijn inclusief lesmaterialen, maar exclusief de rijkosten tijdens de excursies.

Vogels spotten Vogels spotten