Esther Jeunink en Frits Pijtak in Radio Actueel

Zaterdag op HoornRadio 'Radio Actueel' van 10 tot 12 uur

HOORNGIDS | In het wekelijkse actualiteitenmagazine ’Radio Actueel’ op HoornRadio zijn a.s. zaterdag Esther Jeunink en Frits Pijtak de studiogasten.

Esther Jeunink is werkzaam als straatpastor in Hoorn. Zij biedt een luisterend oor en waar mogelijk praktische hulp aan mensen die veel op straat zijn. Zij is daarbij ook zelf vaak op straat te vinden. Naast het werk op straat organiseert zij een lunch in het Foreestenhuis in Hoorn voor ieder die behoefte heeft aan een warme plek, aandacht en een lekkere maaltijd. Ook houdt zij regelmatig lezingen bij kerken of andere organisaties om te vertellen over haar werk. Over haar werk vertelt ze dit keer in ’Radio Actueel’.

Frits Pijtak nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de Grote Waal wijkbijeenkomst woensdagavond 22 januari. Hij wil samen met de bewoners verdere stappen nemen om niet alleen de wijk, maar ook het Dwaalpark meer kleur te geven. Daarbij wordt onder andere gedacht aan een leefbare en schone(ere) waal; een bootcamproute en beweegplein; kansen voor kinderen; ontmoetingsplekken; minder irritaties tussen honden en mensen; een theater en natuurspeeltuin plek; meer biodiversiteit; het Stadsstrand in aanbouw….en nog veel meer! Graag geeft HoornRadio ruimte aan Frits Pijtak om bewoners van de Grote Waal enthousiast te maken om zich aan te melden voor de diverse projecten. 

Johan van der Tuin is presentator van Radio Actueel. De techniek en muziekkeuze is in handen van Karin Pebesma. De locatie van de uitzending is in het hart van Hoorn: de Tuinkamer van het Foreestenhuis aan het Grote Oost.

HoornRadio is te ontvangen in de ether op de middengolf 828 kHz, via website www.hoornradio.nl (http://www.hoornradio.nl) en app Tunein Radio. Ook mobiel op de smartphone is HoornRadio uitstekend te ontvangen: toets daarvoor www.hoornradio.nl in op uw browser (sla dit voor de volgende keer op in uw favorieten) en start de ontvangst met een tikje op de knop ’Live Radio’ en de startknop van de speler. Na de uitzending is ’Radio Actueel’ nog een week te beluisteren in HoornRadio ’Live gemist’.

Frits Pijtak en Esther Jeunink in Radio Actueel Frits Pijtak en Esther Jeunink in Radio Actueel