Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 25 en 26/1

26-01-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Zwaluwen’30 - vv Woudenberg

ONNODIG PUNTVERLIES TEGEN HEKKENSLUITER (3-3)

De frustratie was behoorlijk groot bij eenieder van Zwaluwen’30 na afloop van de wedstrijd tegen hekkensluiter vv Woudenberg. Opnieuw twee onnodige punten verspeeld waardoor aansluiting met de leidende teams in deze afdeling niet is verkleind. Terwijl heel Zwaluwen’30 vooral voorwaarts dacht was de tussenstand binnen een half uur 0-2 voor Woudenberg. Het weggeven van te veel ruimte aan de voorwaartsen van Woudenberg was hier debet aan. In de 6e minuut werd een goede voorzet vanaf links simpel afgerond met het hoofd door Woudenberg. Keeper Dirk Bakker van Zwaluwen’30 kreeg er onvoldoende zijn hand achter.

In de 28e minuut mocht de spits van Woudenberg eenvoudig controleren en de bal panklaar terugleggen op een opkomende speler, die de hoek voor de 0-2 mocht uitzoeken. Zwaluwen’30 opnieuw in de achtervolging dus. Tussendoor creëerde Zwaluwen’30 ook enige goede mogelijkheden. In de 17e minuut gaf Mircle Elstak een prima voorzet op Thomas Hand. De keeper van Woudenberg onderschepte deze bal. In de 20e minuut kopte Gilles Duiveman McEwan in een goede positie naast. Voor de rust kwam Zwaluwen’30 nog wel aan de aansluitingstreffer. In de 39e minuut mocht Pieter Koopman van dichtbij een goede voorzet van Dani Mes binnenschieten voor de 1-2. Tot de rust nog twee goede kansen op de gelijkmaker, maar de keeper van Woudenberg bleef de situatie meester.

Een onveranderd Zwaluwen’30 begon vol overtuiging aan de tweede helft. In de 51e minuut schoot Joost Feld net over en ging een ver schot van Dani Mes in de 55e minuut net langs de verkeerde kant van de paal. Zwaluwen’30 ontsnapte in de 61e minuut; Dirk Bakker kwam ver uit zijn doel om een bal te onderscheppen, maar werd uitgespeeld door Woudenberg. Te lang treuzelen voor een leeg doel door Woudenberg was in het voordeel van Zwaluwen’30. Het laatste kwartier was voor Zwaluwen’30, dat uit alle macht de verdiende gelijkmaker wilde scoren. Zelfs een echte scrimmage voor het doel van Woudenberg in de 75e minuut werd niet verzilverd. In de 78e minuut was daar dan toch de gelijkmaker; bij een prima voorzet van Mircle Elstak was Pieter Koopman attent voor de goal en hij mocht de 2-2 van dichtbij aantekenen. In de 83e minuut een mogelijkheid voor een sterk spelende Joost Feld; zijn schot ging naast/over via de kruising. Dan toch nog Zwaluwen’30-winst in de blessuretijd? De 90 minuten stonden al op het scorebord toen opnieuw een prima voorzet van Mircle Elstak door Joost Feld kon worden omgezet in een 3-2 voorsprong. Een deel van het Zwaluwen’30-team was nog aan het feestvieren toen een verre bal door de verdediging van Zwaluwen’30 onvoldoende werd verwerkt en er nog een vrije trap werd weggegeven schuin voor het doel. Bij Woudenberg gingen alle lange mannen naar voren voor deze laatste mogelijkheid en ja hoor; de vrije trap kon in de 93e minuut bij de tweede paal ongehinderd worden binnengekopt voor een 3-3 eindstand. Direct daarna floot de goed leidende scheidsrechter Eren voor de laatste maal en werden dus twee dure punten verspeeld en bleef eenieder met een rood-zwart hart teleurgesteld achter.

Hollandia - Alcides 3-2

Always Forward - Berkhout 11-3

Westfriezen - Grasshoppers 1-1

Hauwert ‘65 - De Blokkers 0-4

Woudia - HSV Sport 0-1

Schoten - Spartanen 2-2