Goedkopere parkeervergunning voor schone auto?

ingevoerd op 23-2-2006

Om de luchtkwaliteit langs de wegen in Hoorn te verbeteren willen D66 en Groen Links eigenaren van ’schone’ auto’s belonen met lagere tarieven voor een parkeervergunning. Hierdoor wordt het gebruik van schone en zuinige auto’s gestimuleerd.
 
D66 en Groen Links gaan een initiatiefvoorstel indienen om Hoorn mee te laten doen met een pilotproject van de ministeries van Binnenlandse Zaken en VROM. Samen met o.a. de gemeentes Amsterdam, Gouda en Haarlem worden in dit project door lagere parkeertarieven voor schone en zuinige auto�s onderzocht of dat het gebruik van vuile auto�s ontmoedigt. De gemeente Hoorn zou als laatste gemeente kunnen aansluiten op deze proefneming.

D66-fractieleider Leo Pinxten: ”Het gaat om de gezondheid en de leefbaarheid in de stad en het autoverkeer zal in de Hoornse binnenstad maar bijvoorbeeld ook de Scheldeweg in de Kersenboogerd nog fors groeien. Daarom moeten we snel actie ondernemen om de stad leefbaar te houden!” D66 en Groen Links vinden dat bij de vervanging van het gemeentelijk wagenpark gekeken moet worden naar alternatieve brandstoffen, zoals aardgas. Dit zou ook moeten gebeuren bij de aanbesteding door de provincie Noord-Holland van buslijnen.


Reacties
Reactie: (devries)
28-2-2006, 12:45
Beste Peter,

leuk allemaal maar als het echt om de luchtkwaliteit ging en niet om het geld dan hadden ze alle autos op gas moeten laten rijden dat hebben we zelf en verkopen het voor een habbekrats aan het buitenland. allemaal gelul in de ruimte, en de auto blijft de melkkoe !

Reactie: (Peter)
26-2-2006, 01:32
Zeg Shit@msm.nl, volgens mij lees je iets niet helemaal goed! Er staat dat mensen met schone auto’s minder gaan betalen! En zo kan je ervoor zorgen dat er meer schone auto’s komen. En dat is helemaal geen slechte zaak. Het is echt niet gezond als je aan het Keern of aan ’t Pelmolenpad woont. Heb je een beetje last van van frustraties op het werk?

Reactie: (bull)
25-2-2006, 10:34
Tuurlijk, dit wordt weer een melkkoe leuk bedacht maar hoeveel gaat de controle kosten en hoeveel gaat de sticker kosten en wie gaat dat allemaal registreren ne controleren, het zal er wel weer van komen dat de nieuwste autos die alleen te betalen zijn door de rijken voor hetzelfde geld als nu kunnen parkeren en de vuilere autos meer gaan betalen om alle overhead te junne betalen, d66 ik hoop dat jullie opgeheven worden in Hoorn stelletje slopers !!!!!!!!