Voetbalverslagen wedstrijden 25 en 26 januari

27-01-2020

HOORNGIDS | De voetbalverslagen van afgelopen weekend, met medewerking van diverse verslaggevers.

Hollandia maakt het zichzelf moeilijk tegen Alcides
Hollandia versus Alcides uit Meppel. Het leek een makkie gezien de stand en de goede wedstrijd van vorige week tegen Hoogeveen. Het team van Anand Jagdewsing begon met de 18 jarige A-junior Jesse Wenners op rechts die zijn debuut maakte. Niek Reus verhuisde naar de linkerkant.
De eerste helft was van beide partijen niet om aan te gluren, waarbij Alcides de eerste kans van de wedstrijd kreeg in de 8e minuut. Doelman Joey Wiese verslikte zich in een hervatting en schoot de bal tegen een Alcides-aanvaller aan. De kans werd niet benut door de mannen uit Meppel. Hollandia kwam ondanks het slordige spel toch op voorsprong door een intikker van Mukthar Suleiman in de 12e minuut. Het spel van Hollandia was te gehaast en slordig. In de 45e minuut werd een knappe voorzet door Sven Deen achter de Alcides-doelman gekopt en daarmee werd de 2-0 ruststand bereikt.

De tweede helft kwam Hollandia op een voorsprong van 3-0 na een razendsnelle omschakeling in de 49e minuut, afgemaakt door Bart Spil. Daarna werd de wedstrijd min of meer op slot gezet. Niets is echter zeker in het voetbal. Nadat Dennis Blokzijl van Alcides in de 46e minuut zijn tweede gele kaart, en dus rood, ontving na een overtreding op Sven Deen, kreeg de ploeg van trainer Wilko Niemer uit pure boosheid het betere van het spel en zette Hollandia onder druk. Alcides bracht de stand in de 63e en 70e minuut op 3-2. Hollandia bleef echter het hoofd koel houden, maar was samen met haar supporters blij dat de scheidsrechter voor het einde floot.
De volgende wedstrijd brengt Hollandia naar sportpark Craeyenhout in ‘s Gravenhage waar een oude bekende wacht: middenmoter HBS.
===========================================================================
Always Forward – Berkhout  11–3
In tegenstelling tot de laatste wedstrijd in 2019 heeft Forward in de openingswedstrijd van het kalenderjaar 2020 de punten tegen Berkhout wel kunnen veroveren. En hoe! Na een doelpuntrijke voorstelling stond de niet vaak vertoonde uitslag 11–3 op het scorebord.

De ploeg die aan de wedstrijd begon bevatte in vergelijking met die welke in Berkhout aan de aftrap stond vijf andere namen en het het aantal wijzigingen in posities was nog groter. Anthony Sabajo en Ferris Inyamah maakten weer deel uit van de defensielinie die voor doelman Luuk Weel werd geposteerd, evenals Delaney van Schagen en Cemil Zaal die in december in Berkhout een schorsing uitzat. Op het middenveld had Tibbe de Bruin deze keer het meer gebruikelijke gezelschap van Patrick Bruijns en Barry Rageh, die beiden hersteld waren van een blessure. In de voorhoede werden de plaatsen naast Lucas Vaerewijck bezet door Quinten Gorissen en Tom de Weerd.

Had Forward in Berkhout aan 90 minuten niet genoeg om een doelpunt te maken, in eigen huis waren er nog maar ruim 90 seconden verstreken toen de bal al voor de eerste maal in het net achter doelman Zijp lag: uit een corner van rechts kopte Quinten Gorissen de bal tegen de paal en Tom de Weerd scoorde uit de rebound.
Nadat Barry Rageh een goede mogelijkheid verloren had zien gaan omdat zijn aanname van en pass van Quinten Gorissen net niet voldoende was, werd Forwards voorsprong in de tiende minuut verdubbeld. Ferris Inyamah rukte met zevenmijlspassen op en bracht Quinten Gorissen in schietpositie. Berkhout-doelman Zijp pareerde het schot, maar de bal kwam op rechts terecht bij Tibbe de Bruin, die een voor Quinten Gorissen panklare voorzet afleverde (2–0). Een langdurige Forward-combinatie over heel veel schijven eindigde even later met een dieptepass op Lucas Vaerewijck, wiens schot tegen het zijnet belandde.
Berkhout antwoordde met enkele aanvallen, waarvan er één een corner opleverde waaruit, na enig heen-en-weergetrap, een vrij ver over en naast Luuk Weels doel verdwijnend schot werd geproduceerd. Een volgende, gevaarlijk ogende aanval van de bezoekers werd geblokt door Ferris Inyamah en een spits van Berkhout miste even later de bal maar net toen die uit een voorzet van rechts gevaarlijk voor het Forward-doel langs krulde. Tussen deze bedrijven door bediende Patrick Bruijns, na balverovering, aan de andere kant, Tom de Weerd met een voorzet op maat, waaruit Forwards topscorer de bal helaas net over in plaats van net onder de lat kopte. Bij een volgende balverovering schoot Patrick Bruijns direct zelf, maar liet de bal langs de verkeerde kant van de paal zeilen.
Forwards derde treffer kwam tot stand toen Berkhout in de opbouw de bal verspeelde en Tom de Weerd Lucas Vaerewijck in scoringspositie bracht (3–0). Vier minuten later stond Lucas Vaerewijck aan de basis van de vierde Forward-goal, toen hij in het strafschopgebied van Berkhout werd gevloerd. Barry Rageh voltrok het vonnis door de bal in de linkerbovenhoek te knallen, terwijl doelman Zijp naar rechts dook (4–1).
In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Berkhout meer in het stuk voor en bij een uitbraak over links, waaruit de bal werd voorgezet en teruggelegd, kon de ploeg via Kerkenaar voor de eerste maal tegenscoren (4–1). Na een aanval van de bezoekers over rechts was de voorzet net iets te diep voor een spitsspeler en Ferris Inyamah voorkwam met zijn hoofd dat een uit een corner ingeknald schot een doelpunt opleverde. Dat doelpunt kwam vlak voor de rust alsnog, enigszins fortuinlijk voor Berkhout, toen Luuk Weel de uit een vrije trap ingeschoten bal pareerde, maar die via het hoofd van Cemil Zaal toch in het doel belandde (4–2).

In de tweede helft kwam Goos Barentsen in het veld voor Lucas Vaerewijck. In de openingsfase werden twee reddingen van Berkhout-doelman Zijp (op een afstandsschot van Patrick Bruijns en een schot van Quinten Gorissen) gevolgd door gevaarlijke uitbraken van de bezoekers over links in de persoon van hun behendige aanvaller Feld, die zijn beide voorzetten echter onderschept zag worden door respectievelijk Delaney van Schagen en Patrick Bruijns.
Uit een door Ferris Inyamah in de 52e minuut geïnitieerde aanval over links kwam een schot voort dat doelman Zijp kon pareren, maar Goos Barentsen was paraat om de bal uit de rebound alsnog tegen het net te werken (5–2).
Delaney van Schagen eiste even later de hoofdrol voor zich op bij de totstandkoming van Forwards zesde treffer. Hij ving de bal in het achterveld op en rukte vervolgens op richting Berkhout-doel. Na een 1–2-combinatie met Quinten Gorissen brak hij op rechts door en zijn trekbal was precies op maat voor Tom de Weerd, die even een beweging van doelman Zijp afwachtte en de bal vervolgens tegen het net schoof (6–2). De doelman van de bezoekers kon daarna wel redding brengen bij een hoge inzet van Cemil Zaal en na een 1–2-combinatie tussen Ferris Inyamah en Tom de Weerd.
Aan de andere kant kopte Ferris Inyamah de bal uit een gevaarlijk ogende vrije trap van de bezoekers weg en verdween de bal uit een volgende vrije trap, van zo’n 20 meter voor het Forward-doel, hoog over.
Kort nadat Anthony Sabajo plaats had gemaakt voor Mauro Robles Bello sloeg Forward voor de zevende maal toe. Goos Barentsen werd op rechts diep aangespeeld en Tom de Weerd kon de bal uit zijn trekbal hard binnenschieten (7–2).
Een kort offensief van de bezoekers resulteerde vervolgens in een tweetal corners. Uit de laatste werd de bal richting rechterbenedenhoek geschoten, waar een hand van Luuk Weel precies op tijd arriveerde om een treffer te voorkomen. Uit de rebound rolde de bal langs het doel.
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Remco Bruijns in het veld voor Tibbe de Bruin. Dat gaf broer Patrick Bruijns wellicht een extra prikkel, want die onderschepte binnen enkele minuten tot tweemaal toe een pass uit de Berkhout-defensie. Na de eerste onderschepping bracht Patrick Bruijns Barry Rageh in stelling (8–2) en na de tweede bood hij Tom de Weerd de gelegenheid om dat te doen en weer werkte Barry Rageh goed af (9–2). Tussen deze twee doelpunten in had een combinatie tussen Barry Rageh en Tom de Weerd geresulteerd in een dot van en kans voor Ferris Inyamah, maar op de een of andere manier wist de bal aan een nieuwe reis richting doelnet te ontsnappen. Ook Tom de Weerd zelf miste even later een behoorlijke kans na een doorkopbal uit een door Ferris Inyamah geforceerde corner te hebben ontvangen. Even daarvoor had Luuk Weel een prima redding verricht op een schot richting benedenhoek van zijn doel.
In de 88e minuut kreeg Forward op rechts, bij de punt van het Berkhout-strafschopgebied, wegens een overtreding tegen Mauro Robles Bello, een vrije trap. Barry Rageh bereikte daaruit Delaney van Schagen, die met een volley de tiende treffer op het scorebord liet aantekenen.
Vanaf de aftrap volgde een Berkhout-aanval. Ferris Inyamah kopte de voorzet die daaruit voortkwam weg, maar de bal kwam voor de voeten van een Berkhout-speler die met een fabelachtig afstandsschot in de verre bovenhoek de stand op 10–3 bracht. Op zijn beurt gebruikte ook de thuisclub de aftrap als startpunt voor een aanval die door Tom de Weerd met een hard schot doeltreffend werd afgerond, waarmee de unieke eindstand 11–3 op het scorebord verscheen.
Luuk Weel, Anthony Sabajo (65, Mauro Robles Bello), Delaney van Schagen, Ferris Inyamah, Cemil Zaal, Tibbe de Bruin (75, Remco Bruijns), Patrick Bruijns, Quinten Gorissen, Barry Rageh, Lucas Vaerewijck (46, Goos Barentsen) en Tom de Weerd.

Bij de uitslagen die afgelopen zondag in de vierde klasse C werden geboekt vielen enkele voor Forward prettige verrassingen te noteren. Naaste belager Strandvogels verspeelde in De Goorn twee punten tegen RKEDO, waardoor de voorsprong van Forward op de ploeg uit Onderdijk groeide tot vier punten. Bovendien bouwde Forward het positieve verschil in doelsaldo uit van vier tot 12 treffers (nu +25 tegen +13). HSV Sport passeerde Strandvogels op de ranglijst dankzij een 0–1 uitzege tegen Woudia en staat nu op de tweede plaats in de algemene rangschikking.
Ook voor de stand in de tweede periode pakten de wedstrijden van zondag gunstig uit voor Forward. Koploper St George verloor thuis met 0–1 van Oosthuizen en runner-up Sporting Andijk speelde thuis gelijk tegen DWB. De Valken stond in de tweede periodestand in punten gelijk met Forward en HSV Sport en behoudt die positie dankzij een knappe 0–2 uitzege tegen Kwiek ’78. Dit alles resulteert in een op basis van wedstrijdpunten gedeelde eerste plaats van Forward, De Valken, HSV Sport en St George (alle met negen punten uit drie wedstrijden) waarbij de doelsaldi respectievelijk +12, +5, +5 en +3 zijn. Sporting Andijk heeft één punt achterstand en Oosthuizen volgt op twee punten van de koplopers.

Hollandia - Alcides 3-2
Always Forward - Berkhout 11-3
Westfriezen - Grasshoppers 1-1
Hauwert ‘65 - De Blokkers 0-4
Woudia - HSV Sport 0-1
Schoten - Spartanen 2-2