Robert Vinkenborg en Dick Bennis studiogasten in Radio Actueel

Zaterdag op HoornRadio 'Radio Actueel' van 10 tot 12 uur

HOORNGIDS | In het wekelijkse actualiteitenmagazine ’Radio Actueel’ op HoornRadio zijn a.s. zaterdag Robert Vinkenborg en Dick Bennis de studiogasten.

Robert Vinkenborg is fractievoorzitter van de Hoornse Onafhankelijke Partij (HOP). Een duidelijk speerpunt van HOP is (sociale) woningbouw. De Hoornse Onafhankelijke Partij heeft zich onder andere sterk gemaakt voor het bouwen van woningen voor Westfriese jongeren in het stationsgebied van Hoorn. Kort geleden heeft HOP (mede ondertekend door VOCHoorn) schriftelijke vragen gesteld over het niet inlossen van de verwachting dat de nieuwbouw op de plek van gesloopte woningen in de Joh. Poststraat, sociale woningen zouden zijn. De fractie vraagt zich af of dit niet in strijd is met een eerder door de raad genomen besluit. De vraag is of de fractie zich behalve hierover uit te spreken, de mogelijkheid heeft om de vermeende koerswijziging van Intermaris op dit terrein daadwerkelijk aan te pakken en welke instrumenten daarvoor ter beschikking staan. Een vraag die zeker aan HOP fractievoorzitter Robert Vinkenborg zal worden voorgelegd.

Dick Bennis is bekend als fractievoorzitter van het CDA in de Hoornse gemeenteraad. Hij is ook actief binnen Hoornse sportorganisaties, zoals adviseur bij Stichting Hoorns Sportcollectief en voorzitter en jurylid bij de Westfriese Sportverkiezing. De Stichting Westfriese Sportverkiezing organiseert dit jaar in samenwerking met ’Veiling op je club’ voor de eerste keer de Westfriese Sportveiling. Deze vindt vrijdag 3 april plaats voor ingediende projecten van Westfriese sportverenigingen om mensen met een beperking te ondersteunen in het sporten. Het gesprek met Dick Bennis zal gaan over het hoe en waarom en wat de verwachtingen zijn van de sportveiling.

Johan van der Tuin is presentator van Radio Actueel. De techniek en muziekkeuze is in handen van Karin Pebesma en Edo van Eekeres. De locatie van de uitzending is in het hart van Hoorn: de Tuinkamer van het Foreestenhuis aan het Grote Oost.

HoornRadio is te ontvangen in de ether op de middengolf 828 kHz, via website www.hoornradio.nl en app Tunein Radio. Ook mobiel op de smartphone is HoornRadio uitstekend te ontvangen: toets daarvoor www.hoornradio.nl in op uw browser (sla dit voor de volgende keer op in uw favorieten) en start de ontvangst met een tikje op de knop ’Live Radio’ en de startknop van de speler. Na de uitzending is ’Radio Actueel’ nog een week te beluisteren in HoornRadio ’Live gemist’.

Robert Vinkenborg en Dick Bennis Robert Vinkenborg en Dick Bennis