Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 1 en 2 februari (Video)

02-02-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

HBS - Hollandia 1-1
”We hebben twee punten verloren”, zei Nick de Wit na afloop van de wedstrijd HBS - Hollandia. Het werd 1-1, terwijl het niet  gek was geweest als Hollandia met 1-2 aan het langste eind had getrokken. Die mogelijkheid was er toen Sem Biezen voor open doel miste. Hollandia was voor rust de bovenliggende partij. Met  goed verzorgd voetbal. Dit had in de 16e minuut resultaat toen een dieptepass van Nick de Wit terecht kwam van Mukthar Suleiman. Zijn schot belandde in tweede instantie via de handen van doelverdediger Timon Fikkert van HBS in het doel, 0-1.
Na de vierde hoekschop van Hollandia, tegen HBS slechts één, kopte Nick de Wit net over. Er waren in die fase slechts sporadische kansen voor HBS, dat er niet voor terugdeinsde hard in te grijpen. Scheidsrechter Krop leidde goed en trok vijfmaal de gele kaart, waar 1 x rood op zijn plaats zou zijn geweest. Wat scheidsrechter Krop na afloop  moest beamen: ”Een kaart was donkergeel”.
Bij een vrij onschuldige overtreding van Hollandia-aanvoerder De Wit kreeg hij óók geel getoond, dat door het publiek van HBS met gejuich werd begroet. Niet bepaald sportief te noemen.

Tweede helft
Na rust een opportunistisch HBS. Het leverde geen doelpunten op, maar wel zes hoekschoppen. Waar iedereen zat te wachten op 1-1 kwam de bal zomaar voor de voeten van Sem Biezen. Hij had maar een hoek uit te zoeken, maar schoot tot ontsteltenis van de Hollandiasupporters links naast het doel. Hollandia bleef strijden voor de begeerde 2-0, maar het lukt telkens net niet. Wel aan de andere kant. Eén van de plaaggeesten van de verdediging van Hollandia, Leroy Klootwijk, had geen pardon en schoot keihard in 80e minuut de 1-1 binnen. De hoofden van Hollandia gingen hangen en zij namen genoegen met het verlies van twee punten. Joep Groen, die de wegens trieste omstandigheden afwezige Anand Jagdewsing verving, was blij met de eerste plaats in de Hoofdklasse A. Hij had liever met twee punten meer los gestaan van JOS/Waterschraafsmeer dat z’n uitwedstrijd tegen VOC had verloren.

==================================================

Zwaluwen’30 op herhaling; opnieuw schenking van 2 punten aan tegenstander (1-1)

Zonder de geblesseerde aanvoerder Jouke Huitema, Yannick Kuijpers en Thomas Schaap speelde Zwaluwen’30 uit tegen ZOB in de Zuidoostbeemster. Vorige week verspeelde Zwaluwen’30 in blessuretijd alsnog 2 punten aan hekkensluiter Woudenberg. De eindstand werd toen 3-3. In deze wedstrijd tegen ZOB (van oud-Zwaluwen’30-trainer Mohad Zaoudi) ging Zwaluwen’30 op herhaling, want door het missen van een penalty in de 86e minuut bleef het nu na 90 minuten 1-1. Een eindstand waar vooral ZOB zeer tevreden mee mocht zijn. Het werd een wedstrijd vol onnodige irritaties aan beide kanten, waarbij de scheidsrechter steeds goed bij de les moest zijn om de wedstrijd in goede banen te leiden. Hierin slaagde hij gedeeltelijk als je tijdens de wedstrijd in totaal elf keer (achteraf volgens de scheidsrechter kennelijk 10x) een kaart moet trekken. ZOB had zich voorgenomen om het Zwaluwen’30-team niet in haar spel te laten komen en stoorde het combinatiespel van de Horinezen vroegtijdig met pittige ingrepen. Het eerste half uur van de wedstrijd gebeurde er relatief weinig. Beide keepers kregen bijna niets te doen. Alleen in de 19e minuut schampte een als voorzet bedoelde bal van Joost Feld vanaf rechts de deklat. In de 35e minuut werd het 0-1 door een goed doorzettende Pieter Koopman. Hij ontworstelde zich aan zijn directe tegenstander en kreeg zijn voet voldoende onder de bal om de keeper met een lob het nakijken te geven. Nog voor de rust (42e minuut) speelde Zwaluwen’30 tegen 10 spelers van ZOB daar Dave Ninteman binnen enkele minuten twee keer geel kreeg voorgeschoteld door scheidsrechter Spaans.

Direct na de rust was Joep Rive in de verdediging vervangen door Gilles Duiveman McEwan. In de 50e minuut slalomde Mircle Elstak door de verdediging van ZOB, maar werd op het laatste moment gestuit door de keeper. In de 55e minuut opnieuw een goede poging van Mircle Elstak welke geen resultaat opleverde. De eindpass van Zwaluwen’30 op haar voorwaartsen was steeds niet goed genoeg om het ZOB moeilijk te maken. In de 70e minuut leverde de verdediging van Zwaluwen’30 eenvoudig de bal in bij een geheel vrijstaande speler van ZOB. Deze aarzelde geen moment en schoot de bal direct op doel over de uitgekomen doelman Dirk Bakker. Via de onderkant lat sprong de bal terug in het veld en met een halve omhaal wist de spits van ZOB de 1-1 aan te tekenen en kon Zwaluwen’30 opnieuw beginnen. Geheel onnodig gezien het wedstrijdbeeld. In de 86e minuut constateerde scheidsrechter Spaans een handsbal in de 16 meter van ZOB en kon Pieter Koopman de wedstrijd definitief in het slot gooien. Keeper Huisman gokte echter op de goede hoek en stopte de matig ingeschoten penalty waardoor de (onnodige) eindstand van 1-1 werd bereikt.  Vermeldenswaardig is dat naar de mening van de verslaggever nummer 11 van ZOB (Dennis Pals) in totaal twee keer geel kreeg voorgeschoteld, maar dat hij, mede door het grote aantal getrokken kaarten, aan de tweede gele (en dus rode) kaart ontsnapte.

Kwiek’78 - Always Forward 1-3

KGB - Westfriezen 0-1

De Blokkers – Winkel 3-1

Sporting Andijk - HSV Sport 0-0

JVC – Hauwert’65 3-1

Spartanen – SVW’27 2-0