Werkzaamheden Holenkwartier Hoorn begonnen

04-02-2020

HOORNGIDS | Op het voormalige fabrieksterrein van Philips aan de Holenweg gaat een nieuwe wijk verrijzen: Holenkwartier. Een project dat zal worden gerealiseerd door Terra Marique, Zeeman Makelaars en architect Marc Koehler. Na langdurige voorbereidingen is dan nu toch echt een begin gemaakt met de uit te voeren werkzaamheden. 
De afgelopen weken is er hard gewerkt op het terrein. Waar nodig zijn struiken verwijderd en bomen gekapt. De bomen tussen de fabriekshallen blijven bestaan, samen met de grote plataan die eerder is geplant. In combinatie met nieuwe aanplant vormen deze bomen straks het groene hart van het Holenkwartier. Met zorg voor de bomen en gebouwen die behouden blijven, kan nu gestart worden met de sloopwerkzaamheden én het bouwrijp maken van fase 1.

Gefaseerd
De werkzaamheden worden uitgevoerd door Strukton Civiel en Van der Bel b.v. en zullen gefaseerd plaatsvinden, startende bij de noordzijde van het plan en eindigend bij de zuidzijde. Met het bouwrijp maken van de grond zal er ook meer zwaar verkeer van en naar de bouwlocatie rijden. Voor omwonenden wordt geprobeerd de overlast zo klein mogelijk te houden.

Planning
De planning ziet er als volgt uit: Begin februari zal gestart worden met de voorbelasting middels zand. Medio februari zal worden begonnen met de sloopwerkzaamheden. In het voorjaar verwacht de projectontwikkelaar te kunnen starten met de verkoop van Urban Houses in fase 1a. In het najaar zal de bouw van de Urban Houses in fase 1a beginnen.

Holenkwartier met torens Holenkwartier met torens
Holenkwartier met kaal stuk grond Holenkwartier met kaal stuk grond