Burgemeester reageert op vragen van HOP over vernielingen in de Kersenboogerd

Raadsvergadering 4 februari 2020

HOORNGIDS redactie politiek |  De recente vernielingen die ’s nachts in de Kersenboogerd zijn gepleegd heeft HOP bewogen te vragen wat het gemeentebestuur hieraan kan doen.

Burgemeester Jan Nieuwenburg stelt dat ook hij zeer teleurgesteld is dat dit soort incidenten plaatsvinden. Het bedoelde incident wordt momenteel onderzocht door de politie. Er zijn camerabeelden die mogelijk kunnen leiden tot aanhouding van de vandalen. Hij is zeer betrokken bij het beleid om te ageren op deze zaken. Hij noemt ook de maatregelen die genomen zijn om de leefbaarheid in wijken te verhogen. Hij noemt de behoefte aan buurtpreventiegroepen waar hij voorstander van is. De politie bekijkt hoe met capaciteit kan worden geschoven om zoveel mogelijk op de juiste plekken te kunnen zijn. De politie kan echter niet overal tegelijk zijn. Er zijn in de binnenstad camera’s geplaatst en er zijn coördinerende gesprekken met BOA’s, jongerenwerkers, wijklab en politie.

De burgemeester dringt er weer bij iedereen op aan om van dit soort vandalisme melding te maken bij de politie.

Cameras in de Kersenboogerd Cameras in de Kersenboogerd

Reacties
Reactie: (Hans Bruynsma)
5-2-2020, 13:00
Melden aan de politie? Maar meneer de burgemeester: de politie laat zich niet of nauwelijks in deze snel aftakelende woonwijk zien! Geen wonder dus dat "men" denkt zijn/haar gang te kunnen gaan Meer en vaker politie en geen buurtgroepen/-wachten! Die laatste zijn burgers onder enige opsporingsbevoegdheid en kunnen de grens van het betamelijke overschrijden!.