Ontspanningsmogelijkheden bij Pisa in Hoorn

Gun het jezelf; geef het jezelf…bij Pisa

HOORNGIDS | Ben je onder behandeling of zijn jouw behandelingen teneinde en probeer je lichamelijk weer wat steviger te worden? Of misschien heb je in jouw naaste omgeving te maken met kanker. Gun jezelf dan wat verwennerij. Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn, kan jou dat bieden.

Wandelen
Pisa, het inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden in Hoorn, heeft diverse activiteiten in haar aanbod waar je lijf én je geest positief op zullen reageren. Zo zijn er wandelactiviteiten, in groepsverband en individueel, maar beide onder begeleiding.
Wandelen geeft ontspanning en het is goed voor lenigheid, spierkracht, hart en longen.  Voor wie ziek is geweest is dit natuurlijk extra belangrijk; het ziek zijn en de behandelingen hebben vaak een behoorlijke aanslag gepleegd op zowel de lichamelijke als de psychische conditie. Bij veel mensen speelt vermoeidheid een grote belemmerende rol. Dat geldt echter ook voor hen die bijvoorbeeld een zieke partner hebben.
Naast het wandelen in groepsverband beschikt Pisa over een ‘wandelgastvrouw’. Wandelen met Anneke Betten is op individuele basis en er kan tijdens het wandelen over van alles worden gesproken.

Massages
Pisa biedt ook diverse massages. Zo zijn er de ontspanningsmassages door fysiotherapeut Arie den Blanken. Tia Kaldenbach biedt bij Pisa metamorfosemassages. Een zachte en vriendelijke massagevorm die een diepe lichamelijke ontspanning tot gevolg heeft. 
Monique Willemse geeft bij Pisa Voetreflex-ontspanningsmassage en Annemarie Bruinsma geeft ontspanningsmassages ter verlichting van pijn, stress, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, eenzaamheid en depressie.

Ontspanning en meditatie
Verder zijn er de workshops Ontspanning & Meditatie van Miriam Küsters, telkens volgens een thema. De oefeningen zijn soms meditatief en altijd ontspannend van aard. Na afloop is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.
Yoga bij Pisa behoort ook tot de mogelijkheden. Gediplomeerd yogadocente, Roswitha Leeuwerink geeft Hatha-yogalessen bij Pisa. Deelnemers kunnen (telkens) inschrijven voor acht lessen. Hatha-yoga is een zeer toegankelijke vorm van yoga. De rustgevende oefeningen worden aangepast aan de mogelijkheden van de (ex) kankerpatiënt, speciale ademoefeningen, toegepaste meditaties en visualisaties.

Voor elk wat wils
Pisa biedt een keur aan activiteiten die een weldadige uitwerking hebben op lichaam en geest. Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak, kun je terecht op www.inloophuispisa.nl (http://www.inloophuispisa.nl). De activiteiten van Pisa staan overigens ook open voor naasten en nabestaanden van mensen met kanker. Gun het jezelf en voel je welkom.

Over Pisa
Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Pisa is op alle werkdagen geopend. Naast de vrije inloopochtenden en -middagen biedt Pisa verschillende activiteiten aan: van ontspanningsmassage, yoga, creatieve expressie activiteiten en zingen tot lotgenotencontact, cursussen en informatieve themabijeenkomsten. Kindertijd en Chill@Pisa zijn speciale activiteiten voor kinderen en jongeren. Pisa werkt met goed getrainde gastvrouwen en -heren, deskundige activiteitenbegeleiders en wordt aangestuurd door een professionele coördinator. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is bijna volledig afhankelijk van donaties en giften. Voor meer informatie: www.inloophuispisa.nl (http://www.inloophuispisa.nl)

Massage bij Pisa Massage bij Pisa
Wandelen Wandelen