€ 266.619 voor Museumstoomtram dankzij BankGiro Loterij

Recordbedrag voor culturele organisaties op Goed Geld Gala

HOORNGIDS | Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij, op 5 februari 2020, is dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij een bedrag van ruim 84,3 miljoen euro verdeeld onder 77 culturele organisaties. De Museumstoomtram Hoorn Medemblik ontving een cheque van € 266.619,-.

Meespelen voor Museumstoomtram
De bijdrage aan de Museumstoomtram bestaat naast een vaste jaarlijkse bijdrage van € 200.000,- uit een bedrag van 66.619,- van de deelnemers die ervoor kiezen direct voor de Museumstoomtram mee te spelen. Directeur René van den Broeke is zeer verheugd over de bijdrage: ”Dankzij de bijdrage kunnen wij ons levende museum verder ontwikkelen. Het feit dat steeds meer mensen ervoor kiezen speciaal voor ons meespelen is geweldig.”

Industrieel monument
De bijdrage zal worden aangewend voor de restauratie van het werkplaatsgebouw in Hoorn uit 1929. Een markant industrieel monument in de stad. De werkplaats in Hoorn is in feite het hart van het levende museum waar conservatoren, vrijwilligers en stagiairs werken aan de restauratie van de historische stoomtrams en waar het publiek meer moet kunnen ontdekken over de geschiedenis van het lokale railvervoer in Nederland door middel van het verhaal dat de collectie stoomtrams te vertellen heeft.

Foto: Tevreden gezichten bij de Museumstoomtram op donderdagmorgen 

Tevreden gezichten bij de Museumstoomtram op donderdagmorgen Tevreden gezichten bij de Museumstoomtram op donderdagmorgen