Gerard Fit (EPNH) en Alex van der Kleij (CDA) in Radio Actueel

Zaterdag 8 februari Radio Actueel op HoornRadio van 10 tot 12 uur

HOORNGIDS | In het wekelijkse actualiteitenmagazine ’Radio Actueel’ op HoornRadio zijn zaterdag Gerard Fit, algemeen directeur Energie Platform Noord-Holland en Alex van der Kleij, raadslid in Hoorn namens CDA, de studiogasten. 

Met Gerard Fit zal worden gesproken over de conclusies in het kortgeleden gepubliceerde rapport met betrekking tot energiegebruik op bedrijventerreinen. Daaruit blijkt naar schatting maar liefst 60% van het totale energiegebruik in Nederland op bedrijventerreinen te worden verbruikt. De uitdaging om dat terug te dringen is het onderwerp van gesprek.

Met Alex van der Kleij (CDA) zal gesproken worden over vuurwerkoverlast. Tijdens de raadsvergadering van 4 februari j.l. bleek een meerderheid van de raad ervoor om een oproep te doen aan de Tweede Kamer om een landelijk vuurwerkverbod in te stellen. De meningen hierover in de CDA fractie bleken verdeeld. Onder andere hierover zal het gesprek gaan. 

Radio Actueel wordt gepresenteerd door Johan van der Tuin, de techniek en muziekkeuze is in handen van Karin Pebesma en Edo van Eekeres. De locatie van de uitzending is in het hart van Hoorn: de tuinkamer van het Foreestenhuis aan de Grote Oost.

HoornRadio is te ontvangen in de ether op de middengolf 828 kHz, via website www.hoornradio.nl (http://www.hoornradio.nl) en app Tunein Radio. Ook mobiel op de smartphone is HoornRadio uitstekend te ontvangen: toets daarvoor www.hoornradio.nl in op uw browser (sla dit voor de volgende keer op in uw favorieten) en start de ontvangst met een tikje op de knop ’Live Radio’ en de startknop van de speler. Na de uitzending is ’Radio Actueel’ nog een week te beluisteren in HoornRadio ’Live gemist’.

Gerard Fit en Alex van der Kleij Gerard Fit en Alex van der Kleij