Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 8 februari

09-02-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Vanwege de storm geen voetbalprogramma dit weekend. Op zaterdag werd er wel gevoetbald. Zie hieronder het verslag van Zwaluwen’30.

Zure nederlaag voor Zwaluwen’30 (0-2)

De ziekenboeg bij Zwaluwen’30 was afgelopen zaterdag tegen de nummer 2 van de ranglijst, vv Scherpenzeel, behoorlijk gevuld. De bezetting op de bank was niet optimaal. Aanvoerder Jouke Huitema kon, na blessureleed, nog wel beginnen aan de wedstrijd, zo bleek bij de warming-up. Yannick Kuijpers, Thomas Schaap, Joep Rive en ook Mirko Boukens hebben nog meer tijd nodig om te herstellen. Joey Papamelodias was weer terug na zijn langdurige blessure, terwijl ook Dani Mes op de bank begon. Zwaluwen’30 moest dus improviseren door de volle ziekenboeg en deed dat naar behoren. Het team van Scherpenzeel bestaat uit een aantal lange en stevige verdedigers, terwijl in de voorhoede enkele heel handige spelers lopen.

Het eerste kwartier gebeurde er weinig; de twee teams waren aan elkaar gewaagd. Hierna werd Scherpenzeel enkele malen gevaarlijk voor het Zwaluwen’30-doel. In de 17e minuut werd een verlengde corner net overgekopt. Meteen daarna werd een vrije trap vanaf rand 16 via de muur tot corner verwerkt. Weer een minuut later kon de bal opnieuw op het laatste moment tot corner worden verwerkt. De eerste gevaarlijke aanval in de 24e minuut van Zwaluwen’30 liep via Joost Feld; zijn schot stuitte echter af op de voet van de Scherpenzeel-doelman. Een minuut later (25e) moest Mircle Elstak zich ook nog met een blessure laten vervangen door Dani Mes. De grootste kans was voor Pieter Koopman in de 30e minuut. Een verre vrije trap werd door hem bij de tweedee paal ingekopt. Via de paal kwam de bal met enig fortuin in de handen van de doelman van Scherpenzeel. Tot de rust hielden de teams elkaar in evenwicht.

Een offensief Zwaluwen’30 werd na de rust sterker en kon regelmatig voor gevaar zorgen in de

Scherpenzeel-verdediging. Vooral de beide backs (Perry Vlasman werd Man of the Match) konden hun voorwaartsen enkele malen met een goede pass bereiken. In deze fase van de wedstrijd konden beide ploegen de wedstrijd beslissen. Tussen de 60e en 70e minuut kreeg Zwaluwen’30 drie goede mogelijkheden. Eerst Joost Feld, maar de keeper onderschepte zijn teruggelegde bal. Een goed schot van Jay van Ooijen werd ook een prooi voor de keeper en een goede actie van Pieter Koopman ging via Jay van Ooijen en Thomas Hand net naast. Jay van Ooijen had in de 73e minuut de beslissing op zijn schoen; hij probeerde bij de eerste paal een lobje over de keeper, terwijl Thomas Hand voor de goal de bal voor het intikken had. Langzaam bekroop uw verslaggever het gevoel dat door het missen van dergelijke kansen dit op het einde wel eens afgestraft zou kunnen worden. Scoor je zelf niet, dan doet je tegenstander dat wel. Deze gedachtengang kwam ook uit; in de 83e minuut mocht Scherpenzeel een inworp nemen op de helft van Zwaluwen’30. Door een klutsbal lag de bal opeens vrij voor de voeten van een Scherpenzeel-aanvaller en deze mocht alleen voor doelman Dirk Bakker de hoek uitzoeken voor de 0-1. De teleurstelling droop ervan af bij de Zwaluwen’30-spelers en supporters. Dat het bij een aandringend Zwaluwen’30 in de blessuretijd dan ook nog 0-2 werd was alleen nog interessant voor de statistieken. Zo liet Zwaluwen’30 opnieuw een goede mogelijkheid onbenut om punten te pakken. Komende zaterdag (15 februari) speelt Zwaluwen’30 niet; de vereniging houdt dan een receptie i.v.m. haar 90-jarig bestaan. Hiervoor zijn o.a. alle huidige leden en oud-leden van harte uitgenodigd.

De week daarop speelt Zwaluwen’30 in Amsterdam tegen koploper WV-HEDW.

Live uitzending van´Sport op zondag´ iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.

Westerdijk storm (2) Westerdijk storm (2)