Concert 'Moedertje Rusland' in Oosterkerk

Met Hoorns Byzantijns Mannenkoor en 12-jarige viooltalent Michelle Kumara

HOORNGIDS | Symfonieorkest Sinfonia geeft op zondagmiddag 8 maart een concert geheel in Russische sfeer met medewerking van het  gerenommeerde Hoorns Byzantijns Mannenkoor en met het zeer bijzondere 12-jarige viooltalent Michelle Kumara. Zij zal die middag het vioolconcert van Kabalevski spelen.

Met ’Moedertje Rusland’ wil symfonieorkest Sinfonia voorbij de hedendaagse politieke koers de schoonheid belichten van dit grote land met haar rijke cultuur en tradities. Zij nemen u mee in een reis door het Russische muzikale landschap. Van de volksliedjes die Ljadov inspireerden tot de liturgische gezangen die in haar kerken en kloosters klinken, van de kenmerkend Russische cultuurmuziek van Borodin tot de meer West-Europees georiënteerde Tsjaikovski en van tradities lang gekoesterde oude melodieën tot de prachtige, zeer toegankelijke muziek van de twintigste eeuwse componist Kabalevski.
Het concert vindt plaats op zondag 8 maart in de Oosterkerk te Hoorn. Aanvang 15.00 uur, welkom vanaf 14.30 uur. Toegang €15,- incl. koffie/thee;  jeugd tot 18 jaar €5,-. Kaartverkoop aan de zaal, ook reserveren mogelijk via de website www.sinfoniahoorn.nl (http://www.sinfoniahoorn.nl)

Programma 
- Symfonie no. 2 in B min. deel 1. Aleksandr Borodin (1833-1887). Koor:  4 liederen  uit de Russische liturgische traditie.
- Vioolconcert in C (opus 48). Dmitri Kabalevski (1904-1987).
- Suite no. 1 deel 3. Pjotr Iljitsch Tsjaikovski (1840-1893). Koor: 3 traditionele Russische volksliederen
- 8 Russische volksliederen. Anatoli Ljadov (1855-1914). 

Sinfonia Sinfonia
Michelle Kumara Michelle Kumara
Hoorns Byzantijns Mannenkoor 2 Hoorns Byzantijns Mannenkoor 2