Boswachter Oostvaardersplassen geeft lezing

12-02-2020

HOORNGIDS | Op zondag 23 februari komt Mikal Folkertsma, boswachter bij Staatsbosbeheer in de Oostvaardersplassen, naar het IVN West-Friesland in Bovenkarspel voor een lezing, mét foto’s en een film, over het werken in dit bijzondere gebied.
Voor veel mensen spreekt het beroep boswachter tot de verbeelding. Maar wat doet een boswachter tegenwoordig? Is het ook echt veel buiten werken en met de natuur bezig zijn of komt er nog meer bij kijken? 

Ontwikkelingen
Mikal zal uiteraard op deze middag ook iets vertellen over de ontwikkelingen en de natuur in dit bijzondere natuurgebied in Flevoland. Wat voor moois leeft en bloeit er eigenlijk zoal in die delta De Oostvaardersplassen, misschien wel het meest besproken stukje natuur van Nederland. Er broeden enorme zeearenden en ook voor talloze anderen dieren is het gebied van groot belang, zoals voor bevers, roerdompen en ringslangen.

Twee sessies
Iedereen is van harte welkom om de lezing bij te wonen bij IVN West-Friesland in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Deelname kost 2 euro per persoon en opgeven kan via publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl (mailto:publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl). De lezing wordt gehouden in twee sessies (één om 14.00 uur en één om 15.00 uur), in de Terpzaal van het Streekbos Paviljoen.

Foto’s: Zeearend en edelherten in de Oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen edelherten in mist Oostvaardersplassen edelherten in mist
Oostvaardersplassen zeearend Oostvaardersplassen zeearend