Sportpenningen en erepenningen voor Double V

13-02-2020

HOORNGIDS | Drieëntwintig formatiedansers van het Double V A-team ontvingen zondag 16 februari een erepenning of sportpenning uit handen van wethouder Kholoud Al Mobayed. De dansers ontvingen deze penningen omdat zij in 2019 kampioen van Nederland zijn geworden. Er werden 15 zilveren sportpenningen, 2 gouden sportpenningen en 6 erepenningen uitgereikt. De 17 dansers die een zilveren of een gouden sportpenning kregen zijn al 2 of 3 keer Nederlands kampioen geworden. De 6 dansers die een erepenning ontvingen, vierden zelfs hun vierde nationaal kampioenschap.

Wethouder Kholoud al Mobayed: ”Kampioen worden is knap, maar zo vaak kampioen worden is helemaal indrukwekkend. Keer op keer laat Double V zien dat zij op de hoogste trede van het nationale podium thuis horen. Een prestatie om hartstikke trots op te zijn.”

Sportpenningen en oorkondes
De gemeente reikt aan (aangepast) sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. (Aangepast) sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde. De (aangepast) sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn bij een Hoornse sportvereniging. De (aangepast) sporter maakt deel uit van de jeugdcategorie of seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Lees meer over de voorwaarden op www.hoorn.nl/sportonderscheidingen (http://www.hoorn.nl/sportonderscheidingen).

Heel Hoorn Danst Heel Hoorn Danst
Double V ontvangt sport- en erepenningen Double V ontvangt sport- en erepenningen