Oude Doelenkade en Hollandia belangrijke hotspots tijdens Ironman

17-02-2020

HOORNGIDS | Het voetbalterrein van Hollandia in het Julianapark in Hoorn wordt een belangrijke hotspot tijdens het Ironman-weekend van 26 tot en met 28 juni. De wisselzone, het overgangsgebied waar de transitie tussen de sporten zwemmen, fietsen en hardlopen plaatsvindt, is namelijk gelegen op de voetbalvelden van Hollandia. De Oude Doelenkade, ook een trekpleister, is voor de komende jaren aangewezen als nieuwe finishzone.
Tijdens het Ironman-weekend in Westfriesland zullen ongeveer 4.000 professionele atleten en liefhebbers uit meer dan 50 landen de finishlijn op de Oude Doelenkade passeren. Een sportieve hotspot voor deelnemers, publiek en inwoners van de regio Westfriesland. 

Hollandiavelden
Op en rond het voetbalterrein van Hollandia vinden naast het wisselen ook de briefings van alle atleten plaats, is een Ironman Village met vele exposanten en een ruime merchandise-shop aanwezig en is de Ironman 70.3-wedstrijd op zondag live te volgen via een groot publieksscherm. Ook voor het publiek is het terrein van Hollandia dus één van de toplocaties om de atleten van dichtbij te bewonderen.
De omgeving van het parcours wordt uitvoerig geïnformeerd over praktische gevolgen zoals bereikbaarheid en parkeren. Dit gebeurt door onder meer bewonersbijeenkomsten, huis-aan-huis brieven en vooraankondigingsborden.

Ironman 70.3
Het spektakelstuk van het weekend is de Ironman 70.3 op zondag: 1,9 kilometer zwemmen in de haven van Hoorn en het Markermeer, 90 kilometer fietsen door zeven Westfriese gemeenten en 21,1 kilometer hardlopen door het historische centrum van Hoorn.
Op het programma staat naast de?Ironman?70.3 ook een olympische afstand,?de zogeheten?Ironman?5150,?met 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen?op vrijdagavond. Op zaterdagmiddag is het de beurt aan de Ironman 4:18:4, een sprintwedstrijd (400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en vier kilometer hardlopen). Op de zaterdagochtend is de Ironkids-wedstrijd?voor jeugd tot en met 13 jaar. De zaterdag wordt afgesloten met de NightRun, een fun run van 5 kilometer door de historische binnenstad. 
De Ironman 70.3 is inmiddels met ruim 2.200 deelnemers uitverkocht. Registreren voor de overige programma-onderdelen is nog mogelijk via www.ironman.nl (http://www.ironman.nl)

Ironman Westfriesland zwemmen Ironman Westfriesland zwemmen