Connexxion in de regio nog elektrischer

18-02-2020

HOORNGIDS | Connexxion heeft wat te vieren… het doel is bereikt. Sinds 9 februari 2020 rijdt Connexxion met 83 elektrische bussen door de regio Noordholland Noord. Daar is men bij het vervoersbedrijf best een beetje trots op.

Sinds de start van de concessie in juli 2018 rijdt Connexxion met 21 BYD zero emission bussen. Afgelopen november zijn daar nog eens 33 nieuwe VDL Citea LLE 9.9 meter bussen aan toegevoegd. Een belangrijke stap naar een verdere verduurzaming van de busvloot. En nu is het echt zover: de zero emission busvloot is compleet, want met de komst van de laatste 29 VDL Citea LLE ZE 9,9 meter bussen brengt Connexxion de reiziger duurzaam naar zijn plaats van bestemming.

Stiller én duurzamer
Daarmee zijn de donkergroen gekleurde bussen uit het straatbeeld verdwenen. De spiksplinternieuwe, witte, zero emission bussen zijn stiller én duurzamer. Daarmee loopt Connexxion voorop in de branche. Maar belangrijker nog, deze manier van openbaar vervoer is beter voor het milieu, maar ook zeker voor de inwoners van onze mooie regio, waar we reizend per bus nog lang van mogen genieten.
Connexxion verzorgt het openbaar vervoer in Noordholland Noord in opdracht van de provincie Noordholland.

Connexxion witte bussen Connexxion witte bussen