Architect Liesbeth van Apeldoorn in ‘Hoornse Gasten’

19-02-2020

HOORNGIDS | Ze is directeur bij TPAHG Architecten en tekende onder meer voor projecten als de herinrichting van het Oostereiland en de nieuwe appartementen aan de Westerdijk. Maar ook was ze een tijdje eigenaar van horecagelegenheid Volt. Wat inspireert deze boeiende Hoornse architect? Wat raakt haar en waar wordt ze blij van – in haar werk en privé? Je hoort en ziet het op zaterdag 7 maart. Dan is Liesbeth van Apeldoorn de tweede uit de serie Hoornse Gasten in Theater Het Pakhuis. Zij wordt geïnterviewd door Marian Vleerlaag, communicatieadviseur bij Vitamedia. 

Na een inhoudelijk prachtige en goed bezochte eerste voorstelling met wethouder Samir Bashara neemt nu Liesbeth van Apeldoorn plaats op de vloer van Theater Het Pakhuis. Naast haar vindt ze Marian Vleerlaag, bewonderaar van haar werk en tevens een nieuwsgierig en bekwaam interviewer. “Liesbeth vindt dat in een gebouw altijd een verhaal en een ziel moet zitten”, weet zij. “Ze slaagt daar in mijn ogen heel goed in en ik ben heel benieuwd hoe ze dat voor elkaar krijgt.” Ter illustratie heeft Liesbeth een aantal videofragmenten geselecteerd. Maar ook zal op haar verzoek live een korte scène uit een voorstelling van het Talententheater te zien zijn. Het belooft een heel afwisselende en boeiende voorstelling te worden waarin je als bezoeker de mens achter de architect leert kennen en zo wellicht nieuwe inzichten en inspiratie opdoet.

Mooie nieuwe serie
Hoornse Gasten is een nieuwe serie voorstellingen die Het Pakhuis in eigen beheer ontwikkelt. In de setting van de intieme theaterzaal interviewt een steeds wisselende presentator een boeiende gast uit de Hoornse kunst, cultuur of politiek. Het concept doet enigszins denken aan het tv-programma Zomergasten. Het grote verschil is echter dat het gesprek niet op tv, maar live in het theater plaatsvindt, met publiek erbij. Dat betekent dat de gast naast videofragmenten ook live optredens kan laten zien en dat je als publiek veel meer bij het gesprek betrokken bent.

Drankje erbij
Tot aan de zomer heeft Theater Het Pakhuis nog twee ‘afleveringen’ op het programma staan: de eerstevolgende met Liesbeth van Apeldoorn en op 9 mei treft schrijver/filmmaker/fotograaf Cees Franke modeontwerper Sepher Maghsoudi. Reserveer je meteen voor beide voorstellingen tegelijk, dan krijg je bij iedere voorstelling een gratis drankje. Bijvoorbeeld een heerlijk glas wijn – Theater Het Pakhuis schenkt wijn die bij wijn- en spijshuis Vinck vandaan komt. Voor meer informatie en reserveringen, zie www.pakhuishoorn.nl (http://www.pakhuishoorn.nl)
Aanvang is om 20.30 uur, entree € 15,00. 
Foto: Henk Erich

Hoornse gasten Liesbeth van Apeldoorn Hoornse gasten Liesbeth van Apeldoorn