Dick van der Pijl en Rob Droste studiogasten in Radio Actueel

Zaterdag op HoornRadio 'Radio Actueel' van 10 tot 12 uur

HOORNGIDS | In het wekelijkse actualiteitenmagazine ’Radio Actueel’ op HoornRadio zijn a.s. zaterdag Dick van der Pijl en Rob Droste de studiogasten.

Dick van der Pijl was jarenlang beheerder van de Oosterkerk. Een kerk die zich onder zijn bezielende leiding heeft ontwikkeld tot hét centrum van de kunst en cultuur van de hele regio. Onlangs heeft hij daar zijn taken overgedragen. Maar Dick is er de man niet naar om achter de geraniums te gaan zitten. Middenin de Hoornse samenleving is hij actief op veel terreinen. Onder anderen bij Hoorn City Tours: de elektrisch busjes die je regelmatig door Hoorn ziet rijden. City Tours zoekt chauffeurs voor de busjes. Het gesprek met Dick zal zeker ook daarover gaan. 

Rob Droste is raadslid in Hoorn namens de VVD. Daarnaast is hij bestuurslid thematisch netwerk VVD Wonen en vrijwilliger bij Voedselbank West-Friesland. Het onderwerp van gesprek met Rob is de afsluiting van de Roode Steen voor het verkeer.

Johan van der Tuin is presentator van Radio Actueel. De techniek en muziekkeuze is in handen van Karin Pebesma en Edo van Eekeres. De locatie van de uitzending is in het hart van Hoorn: de Tuinkamer van het Foreestenhuis aan het Grote Oost.

HoornRadio is te ontvangen via website www.hoornradio.nl en app Tunein Radio. Ook mobiel op de smartphone is HoornRadio uitstekend te ontvangen: toets daarvoor www.hoornradio.nl in op uw browser (sla dit voor de volgende keer op in uw favorieten) en start de ontvangst met een tikje op de knop ’Live Radio’ en de startknop van de speler. Na de uitzending is ’Radio Actueel’ nog een week te beluisteren in HoornRadio ’Live gemist’.

Dick van der Pijl en Rob Droste Dick van der Pijl en Rob Droste