Groen licht voor kunstgras bij Hollandia

21-02-2020

HOORNGIDS | Tijdens de raadsvergadering van 4 februari 2020 hebben de fracties van CDA, PvdA, VOC Hoorn, Christen Unie en Hoorn Lokaal een motie ingediend waarin gevraagd werd om de investeringen voor de vervanging van het kunstgrasveld bij HVV Hollandia vooralsnog niet uit te voeren, maar voor te leggen aan de raad na behandeling van de discussie sportaccommodaties. Die motie is in dezelfde raadsvergadering ingetrokken.

Informatieve sessie
In de opvolgende informatieve sessie Sportmonitor van 10 februari is dit onderwerp wederom aan bod gekomen. In die sessie is aangegeven dat het uitgangspunt is om het bestaande beleid te continueren. Dit betekent dat de vervanging van het bestaande kunstgrasveld voor HVV Hollandia conform bestaande beleidskaders, de bestaande uitgangspunten van de raad inzake rubbergranulaat en het lopende contract met HVV Hollandia uitgevoerd wordt. 

Relatie sportaccommodaties
In dezelfde informatieve sessie is ook aangegeven dat er parallel gewerkt wordt aan scenario’s rondom sportpark ’De Kromme Elleboog’, waarbij dit sportpark in context bekeken wordt met alle buitensportaccommodaties in Hoorn. Het beoogde doel is om eind maart een globale schets van mogelijke scenario’s inclusief een eventuele aanpassing van bestaande kaders op te leveren, zodat de uitgewerkte scenario’s een bijdrage leveren aan de toekomstbestendigheid van verenigingen.

Hollandia hoofdveld Hollandia hoofdveld