Zeer grote brand op industrieterrein Zwaag

Brand is inmiddels onder controle

HOORNGIDS | Op het bedrijventerrein Zevenhuis aan de Adam Smithweg in Zwaag is vrijdagavond 21 februari rond 19.45 uur brand uitgebroken. Volgens de brandweer betreft het een ’zeer grote brand’.

De Veiligheidsregio Noord Holland Noord meldde dat het vuur snel om zich heen greep. Verschillende hulpdiensten uit de regio zijn opgeroepen. De brandweer doet alles wat in haar vermogen ligt om de omliggende panden te sparen. 

De brand woedt in het bedrijf van Moso Bamboo. Het in 2016 op industrieterrein Zevenhuis geopende bedrijf importeert bamboe voor onder andere terrassen en vloeren. Het bedrijf is wereldwijde toeleverancier van hoogwaardige bamboe producten.

UPDATE  1:
De veiligheidsregio meldt dat de brand is overgeslagen naar een 2e pand. Meerdere brandweercorpsen uit Westfriesland zijn opgeroepen. De rook gaat over de weilanden richting Zwaagdijk en Hauwert. Er wordt geadviseerd als u last heeft van de rook, de (mechanische) ventilatie uit te zetten en ramen en deuren te sluiten. De vlammen zijn in de wijde omgeving te zien.

De brand heeft ’ramptoerisme’ op gang gebracht. Er zijn veel mensen op de brand afgekomen. De politie houdt kijkers op afstand.

UPDATE 2:

Zaterdagochtend rond 5 uur meldt een woordvoerder van de brandweer, dat de brand onder controle is. Het gebouw van Moso Bamboo is volledig verwoest. Het pand ernaast heeft flinke schade opgelopen. Het nablussen zal nog uren duren. Bij het uitbreken van de brand was niemand in het gebouw. Er zijn geen slachtoffers. 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. 

Foto’s: Inter Visual Studio 

Grote brand op industrieterrein Zwaag Grote brand op industrieterrein Zwaag
Grote brand op industrieterrein Zwaag 2 Grote brand op industrieterrein Zwaag 2
Grote brand op industrieterrein Zwaag 3 Grote brand op industrieterrein Zwaag 3
Grote brand op industrieterrein Zwaag 4 Grote brand op industrieterrein Zwaag 4
Grote brand op industrieterrein Zwaag 5 Grote brand op industrieterrein Zwaag 5