De dag na de brand bij Moso Bamboe

Complimenten voor brandweer en andere hulpdiensten

HOORNGIDS | Op het bedrijventerrein Zevenhuis aan de Adam Smithweg in Zwaag heeft vrijdagavond 21 februari een allesverzengende brand plaatsgevonden bij Moso Bamboe. Het gebouw is daarbij volledig verloren gegaan. Op het moment dat de brand uitbrak was niemand aanwezig in het gebouw.

De opgeroepen en snel ter plaatse aanwezige brandweer en andere hulpdiensten hebben tot diep in de nacht doorgewerkt om de brand onder controle te krijgen en te voorkomen dat de brand zich zou uitbreiden naar belendende gebouwen. De hevige wind werkte bepaald niet in het voordeel van de met groot materieel uitgerukte verschillende brandweerkorpsen uit de regio. 

Pand geheel verwoest
Het bedrijfsgebouw van Moso Bamboe, dat sinds 2016 op het industrieterrein Zevenhuis gevestigd is, mag als verloren worden beschouwd.  In de loop van de avond kwam de melding dat de brand was overgeslagen naar een tweede gebouw. Dit is dankzij de enorme inzet van de brandweer grotendeels gered. Tijdens en na de  brand was er een grootschalige rookontwikkeling, waardoor bewoners van Zwaagdijk en Hauwert werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. In de lintbebouwing van Zwaagdijk stonden meerdere brandweereenheden paraat om brandjes die mogelijk konden ontstaan door de vonkenregen in de kiem te smoren.

Veel kijkers
De vlammen waren tot in de verre omtrek te zien en mede door de berichtgeving bracht dat de nodige ramptoeristen op de been, waardoor de politie moest zorgen dat de kijkers op veilige afstand bleven. Zaterdagochtend rond 5 uur meldde een woordvoerder van de brandweer dat de brand onder controle was. Het gebouw van Moso Bamboo is volledig verwoest. Het pand ernaast heeft flinke schade opgelopen. Het nablussen heeft nog uren geduurd. Er zijn geen slachtoffers. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. 
Op de foto’s is te zien wat er van het gebouw is overgebleven.
Foto’s: Inter Visual Studio

De dag na de brand in Zwaag De dag na de brand in Zwaag
De dag na de brand in Zwaag 1 De dag na de brand in Zwaag 1
De dag na de brand in Zwaag 3 De dag na de brand in Zwaag 3