Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 22 en 23/2

23-02-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Regen en veel wind bij Always-Forward tegen St.George

In het begin van de wedstrijd tussen Always Forward en St. George leek het een gelijkopgaande wedstrijd te worden. Veel wind zorgde al gelijk voor hachelijke momenten voor het doel van doelman Luuk Weel van Always Forward doordat de hoekschoppen rare curves hadden. Bij de eerste hoekschop mocht de ploeg uit Hoorn van geluk spreken dat St. George niet gelijk op 0-1 kwam. De bal belandde op de lat en buiten bereik van doelman Luuk Weel. Het aantal hoekschoppen steeg naar maar liefst vijf voor St. George in enkele minuten tegen slechts 1 voor Always Forward. Echter tegen alle verwachtingen in ging Tommy de Weerd in de 17e minuut goed door en kon Cemil Zaal een hoek uitzoeken, 1-0. Enkele minuten later dacht iedereen dat het 2-0 was geworden, maar het doelpunt werd door de goed leidende scheidsrechter Leo Lenting uit IJmuiden afgekeurd voor buitenspel. Opnieuw waren er kansen voor de ploeg uit Spierdijk door o.a. Jari Dignum en ook Peter Groot. Maar zij troffen of geen doel of werden de schoten onschadelijk gemaakt door de goed keepende Luuk Weel.

Na rust had Always Forward het voordeel van de wind. De dieptepasses waren in eerste instantie niet op maat. Later wel en daar maakte Tommy de Weerd goed gebruik van en scoorde 2-0. Even later was het opnieuw raak, maar nu voor captain Barry Rageh en opnieuw tastte iedereen mis en kreeg Always Forward loon naar werken, 3-0. Even leek het erop of St. George terugknokte tegen de wind in, maar opnieuw stond Luuk Weel zijn mannetje. Het was Barry Rageh die aan alle illusies van St. George een einde maakte en keihard met de wind in zijn rug zijn tweede doelpunt maakte, 4-0. Deze middag werd de draak uit de legende niet door Sint George gedood. Even leek het erop dat Barry Rageh een hattrick scoorde, maar in de 88e minuut schoot hij net naast de verkeerde kant van de paal. “Ik had hem over moeten spelen”, zei hij na afloop. Alway Forward gaat nu fier aan kop in de 4e klasse C. 36 punten uit 14 wedstrijden.

===================================================

Zwaluwen’30 geeft (opnieuw) zekere winst in de slotfase uit handen (2-2)

Tegen (mede) koploper WV-HEDW, in een storm- en regenachtig Amsterdam, verspeelde Zwaluwen’30 opnieuw twee punten in het allerlaatste deel van de wedstrijd. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was de tussenstand 0-2 in het voordeel van Zwaluwen’30. De eindstand van 2-2 werd bereikt door een hele verre trap over keeper Bakker van Zwaluwen’30 evenals een penalty voor hands. Ook in eerdere wedstrijden na de winterstop (Woudenberg, ZOB en Scherpenzeel) werd de mogelijkheid van een overwinning en dus 3 punten in de slotfase van de wedstrijd uit handen gegeven.

Zwaluwen’30 begon goed aan de wedstrijd tegen WV-HEDW. De Amsterdammers kregen van het hard werkende Zwaluwen’30-team niet de gelegenheid hun favoriete spelletje te spelen en werden dus ver van het doel gehouden. Het werd een hectische wedstrijd waarbij ook scheidsrechter Jesse Knetsch zijn rol speelde door vanaf het begin veel te veel toe te laten.  Aanvoerder Jouke Huitema van Zwaluwen’30 was de eerste speler die geel ontving in de 25e minuut. Het eerste half uur hadden beide verdedigingen de overhand maar in de 31e minuut mocht Jay van Oosten combinerend de achterlijn halen en de bal prima terugleggen op Jouke Huitema. Deze bracht met een fraaie stift over de WV-HEDW-keeper de stand van 0-1. In de 32e minuut mocht Mick van Moerkerk alleen doorgaan richting keeper Dirk Bakker van Zwaluwen’30. Deze redde bekwaam op de inzet met een corner als resultaat. De scheidsrechter zwaaide daarna in een paar minuten nog twee keer met geel voor WV-HEDW en voor Joep Rive van Zwaluwen’30. Pieter Koopman probeerde het in de 41e minuut van ver; de bal ging over de keeper, maar helaas naast.

Tweede helft

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld; twee teams die vol voor de punten gingen. Beide keepers moesten de vaak dwarrelende bal door de wind onder controle zien te brengen. In de 63e minuut stompte de uitgekomen keeper van WV-HEDW de bal voor de voeten van Joey Papamelodias en deze bedacht zich geen moment en schoot de bal prima binnen voor de 0-2. Vanaf dat moment werd Zwaluwen’30 door een opportunistisch spelend WV-HEDW onder druk gezet en moesten ze alle zeilen bijzetten om zich de Amsterdammers van het lijf te houden. Het werd er voor Zwaluwen’30 niet eenvoudiger op nadat een sterk spelende Joep Rive in de 76e minuut zijn tweede gele kaart (en dus rood) ontving en Zwaluwen’30 verder moest met 10 man. De laatste vijf minuten van de reguliere speeltijd was aangebroken. Ashraf Azzouz van WV-HEDW  probeerde in de 85e minuut, vijf meter over de middenlijn, één van zijn befaamde schoten. Zwaluwen’30-keeper Dirk Bakker zag tot zijn verbijstering de bal over hem heen in het doel verdwijnen voor de 1-2. Vanaf dat moment was het voor Zwaluwen’30 vrouwen en kinderen eerst. Bij het slotoffensief van WV-HEDW werden alle ballen hoog het Zwaluwen’30-strafschopgebied ingepompt en met de bijna niet te controleren straffe wind kon het zomaar gebeuren: een bal viel bij de tweede paal en Koen Verlaat kreeg de bal tegen zijn arm, nadat deze eerder de paal had geraakt. Penalty en ook een rode kaart voor Koen Verlaat. De penalty werd in de 89e minuut benut door Azzouz. Stand dus 2-2. De scheidsrechter telde nog minstens 6 à 7 minuten blessuretijd bij en WV-HEDW was hierbij nog dicht bij een derde doelpunt. Bij het verlaten van het veld ontstond nog geduw en getrek tussen spelers van beide teams. Hierbij zouden Mick van Moerkerk van WV-HEDW en Calvin den Boer ook nog een rode kaart hebben ontvangen van de scheidsrechter. Al met al een hectische middag waar Zwaluwen’30 dus opnieuw in de laatste fase van de wedstrijd een bijna zekere overwinning uit handen gaf.

Spirit’30 – ZAP 3-2

Hollandia – IJFC 2-0 (20 februari gespeeld)

Hollandia is door naar de volgende bekerronde na een overwinning op de zaterdag 2e klasser IJFC uit IJsselstein. De wedstrijd werd door de erbarmelijke omstandigheden verwezen naar het kunstgrasveld.

Hollandia kwam op voorsprong in de 37e minuut door een doelpunt van Nick Kuin op aangeven van Milan Vissie. Invaller Luke Abelskamp maakte in de 70e minuut het karwei af met een knappe goal op aangeven van Mukthar Suleiman en bracht daarmee de 2-0 en Hollandia naar de laatste 16 in de districksbeker.

Dinsdag 25 februari speelt Hollandia een oefenwedstrijd tegen Telstar in het Rabobank IJmond stadion, Minister van Houtenlaan 123, 1981 EK Velsen-Zuid.

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.