Sportoorkondes voor Tommy Lobs en sportpenningen voor Sophie Oud

28-02-2020

HOORNGIDS | Vrijdag 28 februari reikte wethouder Kholoud al Mobayed aan boogschutter Tommy Lobs twee oorkondes uit voor zijn sportieve prestaties van 2018 en 2019. Inlineskater Sophie Oud ontving twee sportpenningen voor haar kampioenschappen van vorig jaar.

Tommy Lobs is in zowel 2018 als 2019 Nederlands kampioen 3D boogschieten geworden. Voor beide kampioenschappen ontving hij een oorkonde. Sophie Oud heeft in 2019 twee keer op de hoogste trede gestaan van het Nederlands Kampioenschap G-skaten. Ook won zij een gouden medaille op de aflossing tijdens de Special Olympics in Abu Dhabi. Voor deze prestaties kreeg Sophie een bronzen en gouden sportpenning. Wethouder Al Mobayed is trots op de prestaties van de sporters: ”Het is ongelooflijk knap dat deze Hoornse sporters meerdere keren kampioen zijn geworden. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden voor deze unieke prestatie.”

Sportpenningen en oorkondes
De gemeente reikt aan (aangepast) sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. (Aangepast) sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde. De (aangepast) sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn bij een Hoornse sportvereniging. De (aangepast) sporter maakt deel uit van de jeugdcategorie of seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Lees meer over de voorwaarden op www.hoorn.nl/sportonderscheidingen 

Sportpenningen Hoorn Sportpenningen Hoorn