Hollandia en Zwaluwen'30 gaan samen

Bundeling sportaccommodaties krijgt vorm

HOORNGIDS | Vrijdagavond 28 februari hebben de voetbalclubs Hollandia en Zwaluwen’30 een algemene ledenvergadering gehouden met als belangrijkste agendapunt: fuseren en spelen op 1 complex. Hollandia heeft de poorten van het complex opengesteld voor alle leden van Zwaluwen’30 om daar hun sport te bedrijven. Bij Zwaluwen’30 heeft de vergadering erin toegestemd om stappen te ondernemen die ertoe moeten leiden deze overgang mogelijk te maken. 

De leden van beide verenigingen hebben hun dagelijks bestuur mandaat gegeven om een fusievoorstel tussen de beide verenigingen voor te bereiden. In een gezamenlijke reactie laten de besturen weten blij te zijn met de steun van de leden: ”Het getuigt van goed bestuur om onze leden een voetbalvereniging te bieden met toekomst. Een vereniging gehuisvest op een mooie locatie in het Julianapark met een moderne, duurzame accommodatie geschikt voor zowel voetbal op hoog niveau als recreatief niveau. De besturen van beide verenigingen hebben met het mandaat van de leden een kans dit in de komende periode te realiseren.”

Voldoende ruimte 
Hollandia heeft de beschikking over vier velden. Met behulp van de accommodatie-rekentool van de KNVB is te becijferen dat 45 spelende teams verspreid over zaterdag en zondag kunnen spelen op vier velden. Dat impliceert dat ook de spelende leden van HSV Sport kunnen voetballen op het complex van Hollandia. Bij HSV Sport en Hollandia zijn elk 16 teams actief en bij Zwaluwen’30 zijn dat er 13. Om te kunnen voldoen aan de wenselijkheid van een sporthal zou de overlastgevende skatebaan naast het Hollandia-complex elders moeten worden ondergebracht.

In gesprek
Hollandia en Zwaluwen’30 komt de eer toe daadwerkelijke stappen te hebben ondernomen om te komen tot vruchtbare samenwerking. Er zullen verdere gesprekken volgen tussen de besturen en er zal intensief contact zijn met de leden van beide verenigingen. Als HSV Sport ook aanschuift in het Julianapark dan zal niet alleen het sportcomplex optimaal gebruikt en onderhouden kunnen worden, maar zijn er ook nog eens mogelijkheden voor de gemeente Hoorn om gepaste bestemmingen te geven aan de huidige sportcomplexen van HSV Sport en Zwaluwen’30.

Hollandia hoofdveld tribune Hollandia hoofdveld tribune
Sportaccommodatie Hollandia tekening Sportaccommodatie Hollandia tekening

Reacties
Reactie: (Bert Putters)
7-3-2020, 12:18
Gerard Hubers met een verleden bij Zwaluwen '30 en nu voorzitter van Hollandia….weet de politiek tot andere gedachten te brengen. Hulde. Er is op dit moment een kanteling aan de gang...Zondag of Zaterdagsportploegen. Dan is dit plan een hele goede. Azijnzeikerts hou je altijd. Is er nu ook een probleem op de zondag. En is hoorn niet toe toe een betaald voetbalorganisatie, met Stadion. Ik denk dat de Burgemeester van Hoorn nog terugdenkt als wethouder van Haarlem, die in het verleden zijn BV organisatie HFC Haarlem zag verdwijnen. Succes mannen met de fusieplannen.

Reactie: (Hans Bloem)
2-3-2020, 15:08
Wat een goed initiatief van Hollandia en Zwaluwen om tot een fusie te komen. Ik vraag me alleen af of de locatie in het Julianapark geschikt is voor een topsportlocatie. Is het niet een betere optie om op de velden van HSV Sport een topsportlocatie voor de verenigingen te realiseren? Zeer goed bereikbaar aan de rand van Hoorn en de Risdam behoudt een sportlocatie. Realiseer daar een geheel nieuw complex met een sporthal. Ik wens de verenigingen veel succes toe met de besprekingen.

Reactie: (ron entius)
29-2-2020, 18:12
is hier helemaal geen plek voor,al die bussen,,en auto,s!plus de toeristen en bezoekers van het park,plus stereo outdoor,zot plan

Reactie: (joop de vries)
28-2-2020, 22:10
Mooi bedacht maar hoe zit dat met parkeren en de bereikbaarheid in de binnenstad in het weekend voor 45 teams en 45 tegenstanders plus supporters.