Meedoen aan concert Night of the Music

Kennismaken op donderdag 19 maart in wijkcentrum Grote Waal te Hoorn

HOORNGIDS | Muziekvereniging Excelsior uit Andijk en Musical popkoor Broadway uit Hoorn brengen op 25 en 26 september de ’Night of the Music’ in sporthal de Klamp in Andijk. De leden van Excelsior uit de regio Andijk en de zangers en zangeressen van Broadway uit Hoorn en ver daarbuiten, zetten samen op een unieke wijze de regio Westfriesland muzikaal op de kaart: “Muziek Verbindt”.

In dit muzikale project wordt een aantal unieke arrangementen gebracht die speciaal voor deze avond zijn bewerkt door de dirigenten Nick Hoogland en Patrice van Opstal. Daarnaast brengen beide verenigingen vanzelfsprekend een aantal stukken uit ieders eigen brede repertoire, variërend van klassiek tot pop en van musical- tot filmmuziek. Een hoogtepunt is zeker de gezamenlijke medley uit ‘Soldaat van Oranje’ en de muziek uit ‘Saving Private Ryan’, waarmee ook 75 jaar Bevrijding een plekje krijgt in dit muzikale spektakel.

Deelnemen
Voor dit unieke concert is bij Musical Popkoor Broadway nog plaats voor liefhebbers van koren. Of je nou nieuwsgierig bent of reeds kunt zingen – je bent welkom op donderdag 19 maart in de Grote Beer (wijkcentrum Grote Waal te Hoorn). Vanaf dat moment haak je aan bij dit unieke project en krijg je de unieke kans om te ervaren hoe leuk, gezellig en ontspannend zingen kan zijn. Het koor wil vooral ook mannen over de streep trekken; een speciale ’zang workshop voor mannen’ zal dan ook worden georganiseerd. 
Broadway geeft voor dit project toegang tot de online oefenmogelijkheden via tablet of smartphone. Daarnaast voorziet zij ieder die mee gaat doen van een ‘buddy’, een doorgewinterd koorlid dat helpt waar nodig. Daarnaast geniet je van de befaamde solistenavond op 24 april, en ervaar je alvast de sfeer van een optreden op de Stadsfeesten van 15 juni. Opgeven kan door een mail te sturen naar info@broadwayhoorn.nl (mailto:info@broadwayhoorn.nl)

Musical Popkoor Broadway uit Hoorn
Musical Popkoor Broadway heeft in 2017 het 25-jarig jubileum groots gevierd. Zo’n 160 leden telt het koor, dat vanaf de oprichting onder de bezielende artistieke leiding van Patrice van Opstal staat. Zelf spreken de leden inmiddels liever van de Broadway Experience, het is een ware belevenis om iedere donderdagavond met een vijfkoppig, live combo te zingen in de Grote Beer in Hoorn. Ook de optredens die Broadway verzorgt zijn groots en een absolute ’experience’. Samen met Bas Groenenberg, de vaste regisseur en choreograaf, wordt alles uit de kast gehaald om een optreden tot een ware belevenis voor de toehoorder te maken. In de wereld van de pop en musicalkoren is Broadway trendsettend te noemen en inmiddels niet meer weg te denken. Zie www.broadwayhoorn.nl (http://www.broadwayhoorn.nl)

Muziekvereniging Excelsior Andijk
Muziekvereniging Excelsior heeft in 2018 haar 125-jarig jubileum gevierd en mocht hiervoor in 2019 de Koninklijke Erepenning ontvangen van Zijne Majesteit de Koning. Excelsior is een bloeiende vereniging die nog springlevend is met 30 enthousiaste muzikanten. Sinds 2011 staat de vereniging onder leiding van de inspirerende dirigent Nick Hoogland. Het credo van de vereniging is niet voor niets: Naar muziek luisteren is mooi, samen muziek maken is mooier’. Excelsior heeft ervaring met het geven van grote concerten naast de ‘gewone’ jaarlijkse concerten. In 2017 is er met het projectorkest Highland Orchestra (een combinatie van Excelsior en Accordando) tweemaal de Avond van de Filmmuziek gehouden en in 2018 heeft ze het grote Jubileumconcert georganiseerd, beide in Sporthal de Klamp en alle avonden uitverkocht. Verder blinkt Excelsior uit in het organiseren van verrassende themaconcerten: Spaanse avond met Tapas, Dinnerconcerten, met dansavonden inclusief professionele dansers etc. Zie www.excelsior-andijk.nl (http://www.excelsior-andijk.nl)

Korenfestival BROADWAY De Breek Korenfestival BROADWAY De Breek