GGD onderzoekt mogelijke Corona-besmetting Hoorn

02-03-2020

HOORNGIDS | De GGD Hollands Noorden heeft maandag 2 maart een mededeling doen uitgaan dat er mogelijk sprake is van een besmetting met het Corona-virus. Een Hoornse school heeft twee van de leerlingen naar huis gestuurd nadat gebleken was dat ze ziekteverschijnselen hadden die overeen komen met het Corona-virus. 

Volgens onbevestigde berichten gaat het om kinderen die recent zijn teruggekeerd uit een gebied waar al enkele dagen sprake is van aanwezige virus-besmettingen. De GGD stelt alles in het werk om zo snel mogelijk uitsluitsel te geven en blijft de zaak nauwgezet volgen. 

UPDATE 2 maart 16.50 uur

Bockxmeerschool

Het zou gaan om de Bockxmeerschool aan de Tweeboomlaan in Hoorn. De school meldde zojuist dat er contact is geweest met de moeder van de bewuste leerlingen en de GGD. Eén leerling heeft geen ziekteverschijnselen en kan gewoon weer naar school. Voor de andere leerling wordt geadviseerd om thuis te blijven zolang de leerling hoest. Dit betreft geen quarantaine maar gebeurt louter uit voorzorg. Op dit moment is er geen reden om een test af te nemen daar de leerling geen koorts heeft. Mocht daar op enig moment verandering in komen dan zal alsnog een test worden afgenomen.

UPDATE 3 maart 17.00 uur

Er is geen besmetting met het Corona-virus geconstateerd in Hoorn. Wel worden mensen die in Noord-Italië zijn geweest bij wijze van voorzorg in thuisquarantaine geplaatst en getest.

 

Richtlijnen

Het RIVM houdt de Nederlandse artsen, GGD’en en laboratoria op de hoogte en heeft instructies gegeven hoe een verdachte patiënt in Nederland moet worden opgevangen en getest op het virus. Sinds 27 januari geldt een meldplicht. Zorgverleners moeten bij het vermoeden van een besmetting dit melden bij de GGD.

 

Foto’s: Inter Visual Studio | Maarten Lemmens 

Bernardus van Bockxmeerschool1 Bernardus van Bockxmeerschool1
Bernardus van Bockxmeerschool2 Bernardus van Bockxmeerschool2
Bernardus van Bockxmeerschool3 Bernardus van Bockxmeerschool3
Mondkapjes Mondkapjes

Reacties
Reactie: (Redactie HoornGids)
3-3-2020, 17:12
Er zijn geen besmettingen geconstateerd. Wel worden nog mensen in Hoorn onderzocht, aldus de GGD.

Reactie: (Joosje)
3-3-2020, 09:59
Waar blijft het vervolg op dit verontrustende nieuws? Zo lang duurt die test toch niet....

Reactie: (Joosje)
2-3-2020, 19:16
Niet iedereen krijgt even snel koorts, ik begrijp niet dat er niet zorgvuldiger omgesprongen wordt met mensen die uit besmet gebied komen. En dan terwijl het gezin niet lekker was toch gewoon de kids naar school sturen?? Hoe dom kan je zijn?