Tegels bij winkelcentrum Hollandse Cirkel risicovol

03-03-2020

HOORNGIDS | In Hoorns meest recente wijk Bangert & Oosterpolder is voor de parkeerplaatsen bij het winkelcentrum Hollandse Cirkel gebruik gemaakt van markeringstegels van roestvrij staal. Zodra er regen is gevallen of andere vormen van neerslag worden deze tegels glad, hetgeen de nodige risico’s met zich meebrengt. Dat heeft ertoe geleid dat DRP vragen heeft gesteld aan het college van B&W om te bezien of daar iets aan gedaan kan worden. Zie hieronder de gestelde vragen.

Geacht college,
Onlangs ontvingen wij diverse berichten van bewoners uit de Bangert en Oosterpolder met betrekking tot de RVS markeringstegels op de parkeerplaatsen tussen De Kreek en Deen. Deze RVS tegels leveren gevaar op in verband met gladheid.
Daarom hierbij aan het college de volgende vragen:
? Bent u bekend met de situatie als hierboven omschreven?
? Bent u zich ervan bewust dat, naast het feit dat de gebruikte RVS tegels een risico tot vallen voor een ieder met zich meebrengt, er in het appartementencomplex ‘Hollandse Cirkel’ senioren woonachtig zijn, in gevallen minder goed ter been, tevens afhankelijk en gebruik makend van deze parkeerplaatsen?
? Erkent u dat voor deze groep mensen het risico op vallen door gebruik making van deze RVS tegels onnodig wordt vergroot?
? Erkent u dat het risico op ernstiger letsel door een val voor senioren bestaat?
? Erkent u dat de keuze voor de RVS tegels een ongelukkige is gebleken en bent u bereid deze op korte termijn, wellicht bij- of voor oplevering van dit gebied, te vervangen door ‘reguliere’ markeringstegels?
In afwachting van uw antwoord,
met vriendelijke groet,
Menno Jas De Realistische Partij

Hollandse Cirkel Bangert & Oosterpolder 2 Hollandse Cirkel Bangert & Oosterpolder 2
Hollandse Cirkel Bangert & Oosterpolder Hollandse Cirkel Bangert & Oosterpolder
Roestvrijstalen (RVS) markering 1 Roestvrijstalen (RVS) markering 1