Ontdek het onverwachte bij Westfriese Struuntocht 

04-03-2020

HOORNGIDS | Zaterdagavond 21 maart is er weer een Westfriese Struuntocht in Enkhuizen. Voorzitter Henk Driessen van de stichting Westfriese Struuntocht vertelt graag over wat u kunt verwachten tijdens deze avondwandeling. Te beginnen met wat er bedoeld wordt met ’ontdek het onverwachte’.

“Al wandelend, ontdekt en beleeft u van alles. Van een gebouw waar je normaal niet in mag, tot kleine hapjes en drankjes onderweg. Neem ook wat contant geld mee, niet overal is de versnapering gratis. Als ervoor betaald moet worden, gaat ook deze extra opbrengst naar het goede doel.”

Goede doelen
Er worden verschillende goede doelen gesteund. Voorzitter Henk Driessen legt uit. ”Dat klopt, door de Westfriese Struuntocht te organiseren, halen we geld op voor regionale goede doelen. Dit jaar zijn dat Stichting Babyspullen, Praktijkschool Stede Broec en de Baanbreker. Het mooie: we ondersteunen hiermee de inwoners van alle leeftijden in Westfriesland. Van de allerallerkleinste via Stichting Babyspullen, opgroeiende tieners via Praktijkschool Stede Broec tot volwassenen bij de Baanbreker. Letterlijk stappen in een prachtige stad in Westfriesland. Figuurlijk dragen uw stappen bij aan een beter Westfriesland.”

De route
De route is niet hetzelfde als vorig jaar. Henk Driessen: ”We hebben een nieuwe route dit jaar, en wat die is, blijft een verrassing tot die avond. We roepen alle deelnemers van vorig jaar dan ook op vrienden, familie en kennissen te vragen mee te lopen op zaterdag 21 maart. Het begin- en eindpunt blijft wel hetzelfde als vorig jaar. De start is bij het station Enkhuizen. Het eindpunt is Brouwerij de Werf, waar u nog gezellig kunt napraten.”

Kinderen mogen mee
”Kinderen mogen gratis meewandelen, onder begeleiding van een volwassene. Bedenk wel dat de tocht circa 7 kilometer lang is en in de avond, dus beter geschikt voor grotere kinderen. Niemand hoeft overigens voor een bepaalde tijd binnen te zijn. De Westfriese Struuntocht is geen prestatietocht. Toch hebben wij ook te maken met planning en tijdsinschattingen. Wij rekenen voor deze tocht ongeveer 3 uur. Er lopen twee vrijwilligers als hekkensluiter mee. Zij starten na de laatste groep die vertrekt vanaf het startpunt. Komt u deze hekkensluiters tegen, dan zullen zij u vragen de wandeltocht te vervolgen. Dat hoeft niet, maar misschien mist u dan wel de invulling en aankleding van de tocht. Nadat de hekkensluiters zijn geweest, zullen onze vrijwilligers namelijk de locatie gaan opruimen.”
Wie mee wil wandelen kan tickets kopen voor 15 euro via www.westfriesestruuntocht.nl/tickets (http://www.westfriesestruuntocht.nl/tickets)

Station Enkhuizen Station Enkhuizen