Voorlichtingsavond Schildklier bij Dijklander

Over te snel werkende schildklier en behandeling met radioactief jodium

HOORNGIDS | Het Dijklander Ziekenhuis verzorgt op donderdagavond 26 maart samen met Schildklier Organisatie Nederland (SON) een informatieavond. De avond is met name bedoeld voor mensen met een te snel werkende schildklier (hyperthyreoïdie). Er wordt specifiek ingegaan op behandeling van hyperthyreoïdie met radioactief jodium.

Tijdens de avond spreekt dr. Maaike de Fost, internist-endocrinoloog van het Dijklander Ziekenhuis, over de oorzaak, klachten en diagnose van hyperthyreoïdie. Daarnaast geeft Erik-Jan Verburg, internist-endocrinoloog van het Dijklander Ziekenhuis een presentatie over soorten behandeling bij hyperthyreoïdie. Een van de mogelijkheden is behandeling met radioactief jodium. Reiny Kooistra, nucleair geneeskundige bij het Dijklander Ziekenhuis, zal tijdens deze avond hier meer over vertellen.
De voorlichtingsavond wordt gehouden in vergaderzaal C van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend. Het inhoudelijke gedeelte start om 19.30 uur en wordt om 21.30 uur afgesloten. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur.

Aanmelden
Wilt u erbij zijn op 26 maart? U bent van harte welkom! U kunt zich aanmelden via SON door op hun website www.schildklier.nl (http://www.schildklier.nl)  te klikken op Agenda. Hier vindt u een aanmeldformulier. Doe dit het liefst vóór 19 maart.

Dijklander ziekenhuis Purmerend gevel Dijklander ziekenhuis Purmerend gevel