Greetje Brands (66) gaat met pensioen

Christelijke boekwinkel De Oase zoekt vrijwilligers

HOORNGIDS | Na bijna 27 jaar als vrijwilliger gewerkt te hebben in de Christelijke boekwinkel De Oase aan de Johannes Poststraat 58 in Hoorn-Noord, gaat Greetje Brands genieten van haar pensioen.

Greetje is een van de vier vrijwillige medewerkers van de boekwinkel waar je niet uitsluitend boeken, maar ook een groot assortiment aan cadeauartikelen en wenskaarten aantreft. Alles met een Christelijke link. Het werk is veelomvattend. Verkopen, inkopen en administratie. Ze is er elke donderdag en twee middagen in de week te vinden. Haar pensioen gaat in op 1 april a.s. Dat het ondanks die datum geen grap is bewijst het bezoek van trouwe klanten die nu al langskomen om haar het beste te wensen. ”Na zoveel jaar zal het wel wennen zijn om mij nergens meer mee te bemoeien”, zegt ze, ”maar pensioen is pensioen”. Er is nog geen opvolger voor haar gevonden. Als u belangstelling heeft stap dan binnen bij De Oase en uw vragen over deze vrijwilligersbaan worden beantwoord.  

Greetje blijft wel actief als hoofdredactrice van het radioprogramma ’Waarom in Jezus naam Jezus’ dat elke zondagochtend van 10.00 tot 11.00 uur op HoornRadio wordt uitgezonden. In dat programma praat Frederik de Groot met elke week een andere gast over Jezus.

Greetje Brands achter de toonbank in De Oase Greetje Brands achter de toonbank in De Oase
Christelijke boekwinkel De Oase, Johannes Poststraat 58, Hoorn Christelijke boekwinkel De Oase, Johannes Poststraat 58, Hoorn