Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 7 en 8 maart

08-03-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Zwaluwen’30 verliest in meerdere opzichten in duel met SV Huizen (2-4)

Zwaluwen’30 moest aantreden met een basisteam waarbij belangrijke spelers ontbraken door blessures en schorsingen. Basisspelers zoals aanvoerder Jouke Huitema, Koen Verlaat, Joey Papamelodias, Calvin den Boer, Joep Rive en Yannick Kuijpers waren toeschouwer bij deze wedstrijd. Op de bank zaten de net herstelde spelers Mirko Boukens, Joost Feld en nieuweling Younes Daari.

Zoals ook vorige week tegen WV-HEDW begon Zwaluwen’30 prima aan de wedstrijd tegen de SV Huizen. De eerste grote kans was voor Thomas Hand in de 16e minuut. Hij speelde zich prima vrij tot voor de doelman van Huizen maar zijn harde schot vloog over de deklat. In de 21e minuut liet Mircle Elstak drie verdedigers van Huizen zijn enkels zien na een prima pass van Thomas Hand en schoot de 1-0 binnen.

De eerste echte kans voor Huizen was in de 24e minuut. Keeper Bakker pareerde het goede schot van de Huizer-spits met zijn voet. In de 28e minuut opnieuw een gevaarlijke aanval van Huizen. De Zwaluwen’30-verdediging wist in drie instanties redding te brengen. In de 34e minuut ontfermde Jay van Ooijen zich over een uitstekende pass van Mircle Elstak en schoot de bal onberispelijk in de linkerbovenhoek voor de 2-0. De keeper van Huizen had geen enkele kans dit schot te pareren. Het was bijzonder jammer dat de verdediging van Zwaluwen’30 een paar minuten later even niet attent was bij een snelle spelhervatting van Huizen; nu kwamen ze, inclusief keeper Bakker, te laat om de 1-2 in de 36e minuut te verhinderen. Linkerverdediger Tony Brown ontving geel voor een actie in de 40e minuut.

Meteen na de rust werd Zwaluwen’30 in de verdediging gedrukt door een fel aandringend Huizen. Keeper Dirk Bakker redde twee keer op uitstekende wijze. Het kantelpunt in de wedstrijd was in de 60e minuut. Tony Brown maakte een lichte overtreding op een relatief onschuldige plaats op het veld. Scheidsrechter Dorrestijn meende hem daarbij zijn tweede gele kaart te moeten presenteren en dus rood waardoor Zwaluwen’30 verder moest met 10 man. De toegekende vrije trap bereikte bij de tweede paal Jeroen Lamme van Huizen en deze kopte de bal langs keeper Bakker. Stand 2-2. In de 65e minuut kwam Huizen op voorsprong. Slecht wegwerken in de verdediging gaf Dani Schmitz van Huizen de gelegenheid simpel de 2-3 aan te tekenen. In dezelfde minuut moest Mircle Elstak zich laten vervangen door nieuweling Younes Daari na enkele behoorlijke aanslagen op zijn frêle beentjes. Met de vervanging van Mircle Elstak was het gif uit de aanval van Zwaluwen’30. Vanaf de bank kwam in de 77e minuut Mirko Boukens voor Wietse van Diepen in het veld. Mirko Boukens was sinds enkele weken weer wisselspeler bij Zwaluwen’30 na twee jaar revalidatie in verband met twee kruisbandblessures. En toen gebeurde er iets wat niemand wilde; bij een van zijn eerste acties in de 84e minuut verstapte hij zich opnieuw en moest hij per brancard van het veld. Onvoorstelbaar, het huilen stond hem nader dan het lachen. Uiteraard moet de diagnose nog worden gesteld maar het zou mogelijk weer een kruisbandblessure kunnen zijn. In het veld werd Mirko Boukens voor de laatste paar minuten nog vervangen door Joost Feld. Huizen mocht zelfs in de 87e minuut nog de 2-4 aantekenen tegen een aangeslagen Zwaluwen’30. Zo eindigde deze wedstrijd in mineur waarbij het er voor de rust bij een tussenstand van 2-0 nog zo mooi uitzag. Uithuilen en opnieuw beginnen is het motto. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd tegen 2e periodekampioen Roda’46.

Hollandia – SDO 3-1

De Valken – Always Forward 2-2

Westfriezen – Hollandia T 3-1

De Blokkers – Grasshoppers 0-2

HSV Sport – St. George 2-0

Hauwert’65 – DWOW 0-2

HSV – Spartanen 5-1

SEW – Hugo Boys 0-0

Live uitzending van´Sport op zondag´ elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.