Voetbalverslagen wedstrijden 7 en 8 maart

09-03-2020

HOORNGIDS | De voetbalverslagen van afgelopen weekend, met medewerking van diverse verslaggevers. De storm was dit weeekend gelukkig niet langer spelbreker. Alle wedstrijden gingen door.

De Valken - Always Forward 2-2
Barry Rageh van Forward: “Wij zijn tevreden met de 2e periode”

Na een opportunistisch begin van De Valken met schoten van Kor Mantel, Sam Vroling en andere spelers van De Valken, was het in de 12e minuut raak aan de andere kant van het veld. Sam Vroling (De Valken) was net te laat en Roa Groot (De Valken) had het nakijken toen Barry Rageh onder een goedkeurende blik van Tommy de Weerd namens Always Forward uithaalde: 0-1. Doelman Loek Groot had het nakijken. Niels Timmer van De Valken vond het een rommeldoelpunt en gaf de schuld aan het niet goed verdedigen van zijn team.
Daarna volgden vele schoten op beide doelen, waar zowel Loek Groot en Luuk Weel hun doel goed verdedigden. De Valken was in die fase de bovenliggende partij. Jammer voor hen was het dat Kor Mantel uit moest vallen met een pijnlijke knie. Hij is een dragende speler van De Valken. Toch kreeg zijn ploeg verschillende gevaarlijke kansen. “Het is”, zo zei Niels Timmer na afloop, “moeilijk voetballen op dit knollenveld”.
In de 40e minuut was het bijna raak voor Chiel Besseling van De Valken. Hij had doelman Luuk Weel van Always Forward al verslagen. Op de doellijn stond echter Ferris Inyamah die zijn doelman te hulp schoot. Weg 1-1 voor de ploeg van René Bierdrager. Vlak voor rust was het wel raak. Door goed aangeven van Sam Vroling schoot invaller Niels Timmer keihard raak: 1-1. Hij was in 28e minuut in het veld gekomen voor Joris Molenaar die enigszins tegenviel. Omdat Niels Timmer de hele week ziek was geweest stond hij niet in de basis.

Na rust weer een aanvallend De Valken, maar het gevaarlijkste moment kwam toch op naam van Cemil Zaal van Always Forward. Zijn schot over grote afstand werd gekeerd door doelman Loek Groot met hulp van de lat. In de thuiswedstrijd scoorde deze speler van Always Forward wel Tegen De Valken. Always Forward, duidelijk gewend om op kunstgras te spelen koos voor een handballinieverdediging. Barrie Rageh beaamde dit na afloop. Yotti Papamedodias had de spelers geïnstrueerd om vanuit de verdediging te spelen: ”Die lange ballen van De Valken zijn te gevaarlijk”. Schoten van o.a. Chiel Besseling en Jeromy Vreeker gingen net over of werden gekeerd door doelman Luuk Weel van Always Forward. Na een fout in de verdediging van Forward, door niet goed wegspelen van de bal, schoot Rick Boon in de 67e minuut de 2-1 binnen. In de 77e minuut maakte Roa Groot een verdedigende fout en de goed leidende scheidsrechter Jos Raven wees onverbiddelijk naar de stip. Barry Rageh mocht het vonnis voltrekken en zijn schot verdween in de linkerhoek. Goalie Loek Groot lag wel in de goede hoek maar kon de bal net niet keren: 2-2. De Valken ging va-banque spelen, maar tot doelpunten kwam het niet meer. Always Forward was duidelijk tevreden met 1 punt en ging er niet meer voor. “Voor ons rest de 3e periode of de vierde plaats”, besloot Niels Timmer van De Valken. “Wij zijn tevreden met de 2e periode en staan nog steeds zes punten los van de rest”, glunderde Barry Rageh.
===========================================================================
Hollandia wint met 3-1 van SDO
Hollandia kwam als een speer uit de startblokken hetgeen reeds in de 6e minuut resulteerde in een voorsprong door een rake kopbal van Sonny Pronk. Hollandia vergat echter door te drukken en verprutste daarna nog enkele kansen. SDO putte moed door het uitblijven van Hollandia doelpunten en gaandeweg werd SDO dan ook sterker.
Hollandia kwam langdurig onder druk te staan en mocht van geluk spreken dat SDO enkele malen de lat en de paal raakte. Het wachten was op de gelijkmaker en die kwam dan ook. In de 78e minuut was het de geheel vrijstaande Niels Irik die de verdiende 1-1 op het scorebord bracht. In de 84e minuut kantelde de wedstrijd volkomen. SDO, druk doende om de winnende treffer te maken, gaf achter zijn verdediging veel ruimte weg. Via de razendsnelle Mukthar Suleiman, Sven Deen en Joost Ruttenberg werd het via Mukthar Suleiman in de 84e minuut 2-1 voor de mannen van Anand Jagdewsing. Via de prima ingevallen Mark Zwagerman die in de 86e minuut de paal raakte kon de mee opgekomen Sven Deen de 3-1 de eindstand bepalen.
Hollandia, nog altijd koploper, moest echter toezien dat JOS Watergraafsmeer dichterbij kwam door een 6-1 overwinning op Quick’20. De volgende wedstrijd speelt Hollandia op zondag 15 maart om 14.00 uur in Noordwijk tegen de nummer drie SJC. Er wordt gerekend op voldoende steun van de supporters.
Zwaluwen’30 verliest in meerdere opzichten in duel met SV Huizen (2-4)
Zwaluwen’30 moest aantreden met een basisteam waarbij belangrijke spelers ontbraken door blessures en schorsingen. Basisspelers zoals aanvoerder Jouke Huitema, Koen Verlaat, Joey Papamelodias, Calvin den Boer, Joep Rive en Yannick Kuijpers waren toeschouwer bij deze wedstrijd. Op de bank zaten de net herstelde spelers Mirko Boukens, Joost Feld en nieuweling Younes Daari.
Zoals ook vorige week tegen WV-HEDW begon Zwaluwen’30 prima aan de wedstrijd tegen de SV Huizen. De eerste grote kans was voor Thomas Hand in de 16e minuut. Hij speelde zich prima vrij tot voor de doelman van Huizen maar zijn harde schot vloog over de deklat. In de 21e minuut liet Mircle Elstak drie verdedigers van Huizen zijn enkels zien na een prima pass van Thomas Hand en schoot de 1-0 binnen.
De eerste echte kans voor Huizen was in de 24e minuut. Keeper Bakker pareerde het goede schot van de Huizer-spits met zijn voet. In de 28e minuut opnieuw een gevaarlijke aanval van Huizen. De Zwaluwen’30-verdediging wist in drie instanties redding te brengen. In de 34e minuut ontfermde Jay van Ooijen zich over een uitstekende pass van Mircle Elstak en schoot de bal onberispelijk in de linkerbovenhoek voor de 2-0. De keeper van Huizen had geen enkele kans dit schot te pareren. Het was bijzonder jammer dat de verdediging van Zwaluwen’30 een paar minuten later even niet attent was bij een snelle spelhervatting van Huizen; nu kwamen ze, inclusief keeper Bakker, te laat om de 1-2 in de 36e minuut te verhinderen. Linkerverdediger Tony Brown ontving geel voor een actie in de 40e minuut.

Meteen na de rust werd Zwaluwen’30 in de verdediging gedrukt door een fel aandringend Huizen. Keeper Dirk Bakker redde twee keer op uitstekende wijze. Het kantelpunt in de wedstrijd was in de 60e minuut. Tony Brown maakte een lichte overtreding op een relatief onschuldige plaats op het veld. Scheidsrechter Dorrestijn meende hem daarbij zijn tweede gele kaart te moeten presenteren en dus rood waardoor Zwaluwen’30 verder moest met 10 man. De toegekende vrije trap bereikte bij de tweede paal Jeroen Lamme van Huizen en deze kopte de bal langs keeper Bakker. Stand 2-2. In de 65e minuut kwam Huizen op voorsprong. Slecht wegwerken in de verdediging gaf Dani Schmitz van Huizen de gelegenheid simpel de 2-3 aan te tekenen. In dezelfde minuut moest Mircle Elstak zich laten vervangen door nieuweling Younes Daari na enkele behoorlijke aanslagen op zijn frêle beentjes. Met de vervanging van Mircle Elstak was het gif uit de aanval van Zwaluwen’30. Vanaf de bank kwam in de 77e minuut Mirko Boukens voor Wietse van Diepen in het veld. Mirko Boukens was sinds enkele weken weer wisselspeler bij Zwaluwen’30 na twee jaar revalidatie in verband met twee kruisbandblessures. En toen gebeurde er iets wat niemand wilde; bij een van zijn eerste acties in de 84e minuut verstapte hij zich opnieuw en moest hij per brancard van het veld. Onvoorstelbaar, het huilen stond hem nader dan het lachen. Uiteraard moet de diagnose nog worden gesteld maar het zou mogelijk weer een kruisbandblessure kunnen zijn. In het veld werd Mirko Boukens voor de laatste paar minuten nog vervangen door Joost Feld. Huizen mocht zelfs in de 87e minuut nog de 2-4 aantekenen tegen een aangeslagen Zwaluwen’30. Zo eindigde deze wedstrijd in mineur waarbij het er voor de rust bij een tussenstand van 2-0 nog zo mooi uitzag. Uithuilen en opnieuw beginnen is het motto. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd tegen 2e periodekampioen Roda’46.