Voorlichting Visio en Oogvereniging op 27 maart

Visuele beperking en zelfstandigheid: producten herkennen en labelen bij Visio Heerhugowaard

HOORNGIDS | Mensen met een visuele beperking lopen tegen verschillende problemen op. Hoe herkent u welk product u in de kast heeft staan? En wat was ook al weer de kleur van die trui die u laatst kocht? Hoe houdt u zicht op producten als u zelfstandig woont? Hiervoor kunt u spraaklabels of smartphoneapps gebruiken. Tijdens de bijeenkomst van Visio Heerhugowaard en de Oogvereniging Noord-Holland op vrijdag 27 maart krijgt u meer inzicht hierin. U kunt er vrijblijvend langs. Een lidmaatschap van de Oogvereniging of cliënt zijn bij Visio is niet nodig. 

Kennis en vaardigheden delen
Koninklijke Visio en de Oogvereniging laten u tijdens deze themabijeenkomst zien hoe deze apps en spraaklabels u kunnen helpen in het zelfstandig blijven functioneren. Adviesmedewerker Fred Boot van Visio Heerhugowaard gaat hierover met u in gesprek.

Aansluitend: oogcafé
Praat aansluitend op de themabijeenkomst in Heerhugowaard na in het Oogcafé van 13.30 uur tot 15.30 uur (inloop vanaf 13.15 uur). Het oogcafé is de ontmoetingsplek van de Oogvereniging Noord-Holland. Ook vormt het een laagdrempelige aanvulling op de expertise en dienstverlening van Visio.  

De bijeenkomst vindt plaats in de Gildestraat 3 in Heerhugowaard op vrijdag 27 maart van 11.30 tot 12.30 uur met de mogelijkheid tot napraten tot 13.00 uur. Aansluitend oogcafé vanaf 13.15 uur. Toegang is gratis en geheel vrijblijvend. Koffie en thee staan voor u klaar.
Bij Visio Amsterdam aan de Hettenheuvelweg 41-43 vindt op donderdag 26 maart van 11.00 tot 12.00 uur overigens dezelfde bijeenkomst plaats. 

Contact
Neem voor meer informatie over Visio Heerhugowaard contact op via 088-5859000 of heerhugowaard@visio.org (mailto:heerhugowaard@visio.org) . Neem vooral ook contact op als u verhinderd bent de 27ste of als u meer wilt weten. 

Over Koninklijke Visio
Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Ga voor meer informatie over Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen naar visio.org (http://visio.org)

Braille lezen op kruidenpotje Braille lezen op kruidenpotje
Slechtziende jongen kijkt op iPad Slechtziende jongen kijkt op iPad